SEGRE

COMERÇOS DECRETS

La Urbana obliga a cessar l'activitat d'un gimnàs de Lleida per excés de soroll

Ubicat a Cappont, la Paeria va detectar que els decibels superaven els de la normativa

Exterior del gimnàs de crossfit al carrer Riu del Besòs.

Exterior del gimnàs de crossfit al carrer Riu del Besòs.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va obligar el propietari d’un gimnàs de crossfit al carrer Riu del Besòs, a Cappont, a cessar l’activitat de forma temporal després que la Paeria detectés excés de soroll molt greu. Segons ha pogut saber aquest diari, la Paeria va rebre queixes dels veïns del gimnàs per sorolls de veus, música i impactes procedents del gimnàs des del mes de juliol del 2022. A finals de gener, tècnics municipals van efectuar una sonometria que va donar un valor de 53 decibels (dB), i la van qualificar com a molt greu. Llavors, van assenyalar que “el nivell de soroll supera els valors límit establerts al dormitori de l’habitatge situat al 1r 2a del mateix immoble”.

Així, la Paeria va ordenar al propietari del local adoptar, en un termini de deu dies naturals, mesures provisionals consistents en l’adopció de modificacions correctores per impedir la continuïtat de les molèsties. També l’obligava a efectuar un estudi d’impacte acústic amb un projecte d’aïllament o mesures correctores pel termini d’un mes. Per la seua part, un portaveu del gimnàs va explicar que “encara ens queden dos setmanes, però fent l’estudi acústic el nostre mesurament va estimar 40 dB en una estructura de ferro i l’havíem de solucionar, però al rebre el decret i veure que la Paeria donava 53 dB hem al·legat en aquest sentit”.

Va afegir que “tot i així vam fer el que ens van ordenar i els vam enviar la documentació, però dijous la Urbana ens va cessar l’activitat i des de la Paeria ens van dir que se’ls havia traspaperat la nostra documentació, per la qual cosa ara hem d’esperar”. D’altra banda, un veí va explicar que “el soroll era insuportable, hi havia una veïna amb ansietat, nens sense poder dormir pels impactes de la música i el propietari ens deia que ja ho arreglaria”. També va dir que “tot ja va començar malament amb les obres, que feien soroll de 90 dB” i assegurava que “insonoritzar un local és car i ho ha de signar un enginyer”.

tracking