SEGRE

PROTESTA COL·LECTIUS

La PAH okupa un edifici sencer a Lleida

Els activistes diuen que feia anys que estava buit i que membres del col·lectiu en situació de risc viuen allà des de divendres || És propietat d'un fons voltor i té tres plantes i sis habitatges

Membres de la PAH i la CGT a les portes de l’edifici.

Membres de la PAH i la CGT a les portes de l’edifici.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida va fer pública ahir l’okupació d’un edifici sencer de 3 plantes i 6 habitatges al número 32 del carrer Rosa Parks, a Balàfia, propietat d’un fons voltor. Fonts de l’associació van assegurar que “feia anys que estava buit” i ja l’havien alliberat divendres passat, quan van entrar a viure unes vuit persones de la seua assemblea. Una seixantena de membres de la PAH, la Plataforma d’Educadors Socials de Ponent i la CGT es van concentrar ahir al migdia davant de l’edifici.

Van tallar el trànsit de Rosa Parks durant més d’una hora i van manifestar que el bloc “és propietat de Divarian, un fons voltor que té milers de pisos a tota la ciutat” però ara “portarà el nom del lluitador incansable Àlex de Sárraga i anirà destinat a gent de la nostra assemblea que lluita cada dia contra les absurditats del sistema”. Van animar els manifestants a quedar-se allà durant tot el dia “perquè els Mossos no ens facin fora”. Una trentena de membres de la PAH van obrir després la porta d’accés principal al bloc i es van quedar a dinar davant de l’immoble. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van controlar els talls de trànsit però van marxar sense fer cap actuació.

La plataforma va ‘alliberar’ el 2019 un edifici que ja va ser desallotjat La PAH va okupar un bloc de la Sareb al número 3 del carrer Ripollès, també a Balàfia, el març del 2019. Els Mossos van desallotjar 8 mesos després les 13 famílies que l’okupaven. Va ser el primer desallotjament que es va produir a la ciutat per ordre judicial i sense previ avís, després d’una denúncia de la Sareb. La plataforma i Escola Popular Balàfia van inaugurar el maig del 2022 el local que van okupar a l’avinguda Alcalde Porqueres.

Membres de la PAH i la CGT a les portes de l’edifici.

Membres de la PAH i la CGT a les portes de l’edifici.AMADO FORROLLA

tracking