SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

Adesma tanca la compra del convent dels franciscans de Vila Antònia de Lleida, tret de l'església

La fundació destinarà les dependències a ampliar espais de la residència que gestiona, com el centre de dia i la sala de teràpies || En canvi, no té previst augmentar les places, que són 98

L’edifici de la residència i el santuari de Sant Antoni de Pàdua.

L’edifici de la residència i el santuari de Sant Antoni de Pàdua.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Adesma Fundació Privada ha tancat la compra de les dependències del carrer Vila Antònia que fins a l’agost de l’any passat van ser la seu de l’orde dels frares franciscans (coneguts com els frarets) i la destinaran a ampliar serveis de la residència que gestionen, denominada Sant Antoni de Pàdua i ubicada just al costat. L’adquisició no inclou l’església, que queda fora de l’operació, segons va confirmar el president de la fundació Adesma, Xavier Castán. Va explicar que tenen previst efectuar reformes a l’espai que han comprat per ampliar zones comunes de la residència, com el centre de dia, la sala de teràpies i les sales d’estar, amb l’objectiu de millorar la comoditat i qualitat de vida dels usuaris.

En canvi, va subratllar que no preveuen habilitar més places a l’equipament. Va detallar que actualment disposa de 98, però que en total en gestionen fins a 147 comptant les d’altres espais residencials de Lleida.Quant al calendari, va detallar que en aquests moments estan renovant algunes instal·lacions de l’edifici de la residència, com els ascensors i les calderes, i reformant la segona planta. Va afegir que quan acabin aquests treballs, cap a finals d’aquest any o a començaments del vinent, abordaran les obres de l’espai que han adquirit els franciscans.La decisió de tancar el convent i el santuari dels frarets va ser presa l’abril del 2022 en el Capítol Provincial (reunió que es porta a terme cada tres anys per prendre mesures) i llavors va acordar també el trasllat dels quatre frares que quedaven a Barcelona (dos) i a Albacete (els altres dos).

La decisió va ser motivada per la falta de vocacions i el 28 d’agost el santuari de Sant Antoni de Pàdua va celebrar l’última missa, a la qual van assistir més d’un centenar de feligresos, que es van acomiadar dels quatre frares que seguien llavors a la ciutat. Les instal·lacions van quedar tancades i Adesma Fundació Privada ha negociat durant aquest temps l’adquisició de les instaladaciones de l’orde.Els franciscans es van instal·lar a Lleida l’any 1217, de manera que l’orde ha estat a la ciutat durant vuit segles. El primer convent i església es va construir a l’actual plaça Ricard Viñes.

tracking