SEGRE

ENSENYAMENT AJUTS

Educació ja envia vals de 100 euros a famílies de Lleida per a material escolar

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

Imatge d'arxiu d'una aula buida.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Educació, Anna Simó, va anunciar que ahir van començar a enviar les cartes amb els vals de 100 euros per adquirir material escolar a les famílies amb nens a Primària (més de 25.000 a Lleida) escolaritzats en el curs 2023-2024 en un centre del Servei d’Educació de Catalunya. Així ho va indicar després d’una interpel·lació del diputat de Junts Jordi Munell en el ple del Parlament. Va explicar que en els propers dies les famílies rebran els vals, que es podran activar a través de la pàgina web valescolar.cat i amb el suport del telèfon 012.

Simó va recordar que aquesta mesura s’emmarca en l’“escut social de 300 milions d’euros” que està executant el Govern per fer front a l’augment del cost de la vida, i que té com a objectiu ajudar les famílies davant les despeses d’escolarització per l’inici del curs. D’altra banda, els sindicats USTEC·STEs, Intersindical-CSC i CGT Ensenyament criden a la vaga als centres el dia 6 de setembre, coincidint amb l’inici del curs. Tenen previstes reunions amb la consellera els propers dies i esperen que escolti les seues reivindicacions i reverteixi les retallades.

De fet, fa dies que representants sindicals amenacen amb una vaga. El curs passat, l’aleshores conseller Josep Gonzàlez-Cambray, va firmar un acord in extremis per frenar-la.

tracking