SEGRE

SERVEIS MOBILITAT

La concessionària del servei de bus vol ampliar el contracte 3,5 anys

Moventis sol·licita allargar-ne la vigència durant el període màxim previst || L'anterior govern municipal ja li va concedir un any i mig més

Imatge d’arxiu d’un autobús de Moventis en una parada de l’avinguda Prat de la Riba.

Imatge d’arxiu d’un autobús de Moventis en una parada de l’avinguda Prat de la Riba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa concessionària del servei d’autobusos urbans, Autobusos de Lleida-Moventis, vol que l’ajuntament li prorrogui el contracte tres anys i mig més. Una proposta que ha presentat formalment i que comportaria ampliar la pròrroga que l’anterior govern municipal d’ERC i Junts va tirar endavant el juny del 2022, un mes abans que finalitzés el contracte, i que expira el pròxim 31 de desembre. Segons va detallar el responsable de Moventis a Lleida, Carles Soldevilla, “el contracte inclou la possibilitat de prorrogar-lo cinc anys de forma fraccionada; l’ajuntament ja va fer una ampliació de la concessió l’any passat i nosaltres volem aplicar la totalitat de la pròrroga, que en cap cas no pot superar els cinc anys, per la qual cosa hem demanat que aquesta d’ara sigui de tres anys i mig”.

Va afegir que de moment no han rebut resposta de la Paeria, però va confiar que s’arribarà a un acord. “Som optimistes i creiem que el nou govern acceptarà la pròrroga, però per ara només podem esperar”, va dir el responsable de Moventis. Sobre la pròrroga del contracte, Soldevilla va manifestar que “en funció de si accepten la nostra proposta o advoquen per renegociar un altre contracte haurem de pensar què fem amb les cotxeres de l’avinguda d’Alacant”.

En aquest sentit, va assegurar que necessiten més espai i, ja que l’ampliació de les cotxeres és inviable, va advocar per buscar una altra ubicació al polígon. “Tindrem millors instal·lacions i serveis al polígon que a Cappont”, va concloure. L’actual concessió data del 2001, quan la Paeria l’hi va adjudicar a Autobusos de Lleida-Moventis.

Onze anys després, el juliol del 2012, l’ajuntament, amb Àngel Ros com a alcalde, va aprovar prorrogar el contracte de gestió 10 anys més amb la possibilitat d’ampliar-lo uns altres cinc, que és el que demana ara l’empresa.D’altra banda, val a recordar que l’any passat un conflicte laboral entre l’empresa i els treballadors en relació amb els salaris va provocar que hi hagués diverses jornades de protestes i vagues en el servei d’autobusos entre febrer i març. La crisi es va concloure després de la mediació de la Paeria i aplicant una pujada salarial del 8% per dos anys als treballadors.

El servei de recollida de brossa, abocat a una pròrroga

Un dels grans contractes de serveis municipals que estan a punt de finalitzar és el de neteja i recollida de residus. Està en mans d’Ilnet i acaba el març del 2024 després que el 2018 fos prorrogat sis anys per posar en marxa el porta a porta, entre altres qüestions. No obstant, el fet que falti poc més de sis mesos perquè el contracte acabi fa pràcticament impossible tenir a punt una nova concessió, ja que els terminis necessaris per aprovar les bases, convocar el concurs, adjudicar-lo i posar en marxa el nou contracte necessiten més temps. És per això que tot apunta que el nou govern optarà per prorrogar el contracte, encara que de moment no ha aclarit quina serà la seua intenció.

ERC va dir a la campanya de les passades municipals que estaven treballant en els plecs per a un nou contracte “i millorar-lo substancialment” i que si arribava a governar l’aprovaria al juliol, però ara es troba a l’oposició.Val a recordar que Ilnet és una UTE formada per Romero Polo i Valoriza. La primera, juntament amb Citelum, integra l’UTE Lleida Llum, titular de la concessió de l’enllumenat públic de la ciutat fins a l’any 2026. L’altra gran concessió és la de l’aigua, en mans d’Aqualia i que acaba l’any 2037.

tracking