SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arran de finalitzar el confinament més llarg d’Europa, es va originar certa intranquil·litat, i fins i tot desconfiança, sobre la base dels criteris pels quals en uns territoris espanyols la gent podia sortir sense mascareta, i asseure’s a la terrassa d’un bar a prendre una cervesa i, en d’altres, no.

Amb aquesta seguretat amb què els membres d’aquest Govern emboliquen la mentida, el ministre de Sanitat va informar que existia un Comitè d’Experts, i el mateix Sánchez assegurava, o ens asseguraven de fonts governamentals, que el president s’acabava de reunir o anava a reunir-se amb el Comitè d’Experts.

Sent Espanya un país en el qual abunden els científics amb renom fins i tot més enllà de les nostres fronteres, l’existència del Comitè tranquil·litzava: no estàvem en mans d’un canviant d’opinió, com Simón, o d’un polític sense respecte a la veritat, com Sánchez, sinó que érem davant d’un grup d’experts responsables.

Tanmateix, la desconfiança va tornar a sorgir, quan en inquirir els noms dels components d’aquest Comitè, el Govern, que tant presumia de transparència, va reaccionar com si se li haguessin preguntat pels espies que el CNI tenia desplegats pel món, i va dir que eren secrets. Secrets els noms de científics que estaven ajudant-nos a sortir de la pandèmia? Que estrany! Es va recórrer al Defensor del Poble, i el ministeri de Sanitat no ha tingut més remei que respondre, i la resposta és que “mai” va existir aquest Comitè d’Experts.

S’imaginen que hagués passat una cosa semblant en una democràcia veïna com per exemple Alemanya o França? L’escàndol hauria estat estrepitós. Aquí ni s’ha produït una mica de soroll.

Aquest dimecres passat, al Congrés, l’oposició va acusar el PSOE de tractar els espanyols com menors d’edat.

No crec que sigui certa aquesta acusació. Per tractar-nos com menors haurien de tenir una mica d’afecte paternal, però el que demostren és que ens menyspreen, i saben que el seu menyspreu no causa cap efecte. Potser és que tenen raó i som menyspreables. I tenim el mentider Govern que ens mereixem.

tracking