SEGRE

EQUIP DE GOVERN DE LAJUNTAMENT DE TORREFARRERA

Afrontem el problema

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

En resposta a la carta del Sr. José Luis Raposo de dilluns 17 de desembre, titulada Quinze anys d’inundacions (a Torrefarrera), volem fer una sèrie de consideracions. En primer lloc, defineix bé la problemàtica del coll d’ampolla que es produeix a la xarxa de clavegueram quan plou, però s’equivoca en els responsables, o pitjor encara: oblida els que no li convé. Tant li fa, anem al problema i a la solució, que és el que preocupa als veïns, i oblidem el conflicte, que ja es veu que només busca el Sr. Raposo. Val a dir, d’entrada, que el Sr. Raposo va ser regidor del PSC durant 4 anys, i el seu partit va governar des del 2003 fins al 2011, o sigui 8 dels “quinze anys d’inundacions”. No és coneguda la seva actuació en aquest sentit. Com va dir Henry Ford, “la majoria de persones gasten més temps a parlar dels problemes que a afrontar-los”, i el Sr. Raposo fa bona aquesta cita.

Nosaltres, en canvi, ens dediquem a afrontar-los. A la recerca de solucions, l’any 2013 vam encarregar un pla director del clavegueram, i l’any 2014, aprofitant la finalització de la concessió del servei d’aigua potable, vam treure a concurs la gestió conjunta d’aigua i clavegueram en una concessió que preveia les inversions necessàries per solucionar- ho. És conegut que el Tribunal Català de Contractes va ordenar declarar el concurs desert. I què vam fer llavors? Aturar-nos, rendir-nos? Tot el contrari! Vam decidir abordar les obres amb pressupost municipal. I no havia començat aquí, perquè ja havíem fet altres obres. I així hem fet inversions per més de 800.000 € en tot el poble, és com demostrem nosaltres el compromís. I sí, les obres han servit, i molt. Aquesta tardor, amb episodis de pluges molt intenses, la incidència ha estat gairebé nul·la. I si va afectar unes quantes cases, poques però encara massa, va ser per una deficiència en la xarxa originària, que ni el pla director del clavegueram havia detectat. I què vam fer llavors? Rendir-nos, queixar- nos? Tot el contrari! Vam buscar solucionar-ho tan aviat com fos possible. Explicant als afectats el problema i les solucions, i adquirint el compromís de resoldre-ho. I així ho hem fet: a més del tanc de tempesta, hem fet un nou col·lector a l’avinguda Europa.

Les obres de la conca Sud, la més afectada, ja estan acabades (si no surt alguna altra “cosa rara”. Però, si surt, també l’afrontarem). I arribem al que realment dol al Sr. Raposo: el “silenci i la docilitat” dels seus veïns, que abans estaven “exaltats”. Nosaltres no els trobem dòcils, els trobem exigents, com és normal, però comprensius i molt respectuosos. Estem segurs que és perquè veuen en nosaltres una determinació a resoldre aquest problema, una proximitat davant el patiment, i una orientació a les solucions enlloc dels problemes. I així seguirem.

tracking