SEGRE

Plataforma Som Veïns

Alguna cosa es mou al Centre Històric...

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: Des de la Plataforma Som Veïns estem observant esperançats alguns moviments per part de les administracions competents cap a la resolució de les problemàtiques que el veïnat estem patint any rere any, que vostè coneix sobradament i per descomptat els nostres polítics també. Però com li dèiem, alguna cosa sembla que es comença a moure... Passat el llarguíssim cicle electoral, que ha acabat amb les darreres eleccions catalanes, segurament serà el moment d’afrontar d’una vegada per totes aquelles situacions injustes que hem sofert, molt especialment en aquests funest any 2020.

Deixi’ns fer només una reflexió sobre els darrers resultats electorals i molt concretament al Centre Històric. No són gaire diferents de la resta de barris de Lleida, però a nosaltres ens preocupen dos fets també generals a tots els districtes populars: l’elevadíssima abstenció i l’eclosió de l’extrema dreta. No farem ara unes anàlisis més detallades però sí que volem manifestar que posicionaments populistes de tota mena que s’han produït al voltant d’algunes de les nostres actuacions i posicionaments, acusant-nos injustament de racistes i excloents, no semblen haver ajudat gens a fomentar la participació, la convivència i la integració tan necessària al nostre barri.

Pel que fa a les bones notícies a què fèiem referència volem parlar avui de la que ha publicat el seu diari aquesta setmana, referent a la construcció d’un edifici modular per les necessitats dels temporers i els usuaris del pla Iglú. En primer lloc ens alegrem que la zona escollida per ubicar aquest equipament per fi no estigui ubicada al Centre Històric. Ja hem assenyalat molts cops l’elevadíssima densitat de serveis d’atenció a persones en situació de risc social que aquest barri ha acollit. Tanmateix, en aquest sentit ja s’han produït les primeres protestes per part de representants dels veïns de la zona afectada, el barri de Pardinyes.

Volem fer dues aportacions que desitgem que es vegin en sentit positiu. No ens sembla bona idea barrejar en un “macroedifici” gent que simplement busca un lloc per viure temporalment, com seria el cas dels treballadors temporers, amb altres tipologies de persones amb diverses problemàtiques, ja que entenem que és un fet que pot complicar la convivència. De fet, una de les raons que donen els temporers per dormir al carrer i no utilitzar els minsos serveis que se’ls oferien era aquesta difícil convivència i que també és un delsarguments que esgrimeixen els veïns de Pardinyes.

L’altra reflexió és més aviat una queixa: aquest servei entrarà en funcionament, si tot va bé, a finals d’aquests any, amb el pla Iglú, i l’any 2022 per a la campanya de la fruita. No ha estat prou catastròfica la situació humanitària i sanitaria que hem viscut aquest estiu? De veritat que no hi ha hagut temps en els darrers mesos (i anys) per buscar el terreny i començar a construir-lo immediatament? Molt ens temem que la campanya vinenttornarem a tenir els carrers i places de lleida plenes de gent malvivint... Però benvingudes siguin les iniciatives que van en el bon camí! Quedem com sempre a la seva disposició.

tracking