SEGRE

PERSONES I ORGANITZACIONS

A l'empresa com a la vida, dinàmiques de grup

Creat:

Actualitzat:

Les Dinàmiques de Grup són eines molt eficaces fetes servir per les empreses en el procés de reclutament/selecció. Empreses com Mercadona o Ikea (font Infojobs) reuneixen els/les aspirants i, mentre aquests resolen un problema, els avaluadors valoren aspectes relacionats amb la iniciativa, la comunicació, la participació, la cooperació, etc. Posteriorment, i a l’hora d’elaborar els plans de carrera dels seus professionals, empreses com Google, Amazon i tantes altres plantegen als esmentats professionals una situació/un problema i aquests, en equips, amb participants procedents de diferents àrees (comercial, administració, supply chain, etc.), tenen l’oportunitat d’afrontar-la. Aquí es pretén fomentar la participació, la implicació, la capacitat de treball en equip i el lideratge alineats amb els valors de l’empresa.

Quan l’home se situa en el cim de la piràmide de valors

Diàriament els mitjans de comunicació de tot el món fan referència a les catàstrofes que l’home és capaç d’infligir als seus propis semblants. El recent cas d’Audrey Mash és un exemple de tot el contrari, de com davant de la necessitat del proïsme la resta de persones és capaç de fer aflorar el millor de si mateixes i aconseguir veritables miracles.

Audrey Mash va arribar a l’hospital Vall d’Hebron el mes de novembre passat, amb una temperatura corporal de 20,2 graus i, després que el seu cor fes diverses hores que no bategava, el va abandonar onze dies després plena de vida i sense cap seqüela.

Valors que fan miracles

El marit d’Audrey, Rohan Schoeman, que es trobava amb ella en el moment que els va sorprendre la tempesta de neu, va aguantar al costat d’ella morta fins que hi va arribar l’equip de rescat. Expliquen els mitjans de comunicació que a la missió van participar més de quaranta persones, portant helicòpters, ambulàncies, equips de primers auxilis... més el personal mèdic i hospitalari, en un exercici de treball perfectament sincronitzat, treballant a les portes del que se suposa que és impossible, evitant el drama i obrant el miracle del qual és capaç l’ésser humà quan busca dins de si mateix l’essència dels seus valors: capacitat de superació, fidelitat per romandre al costat de la persona estimada, capacitat de sacrifici per treballar en unes condicions extremes, motivació per continuar lluitant en una missió gairebé impossible, en la qual alguns apostaven per llançar la tovallola, confiança en un mateix i en els altres i –al món del segle XXI– competències tècniques capaces de ressuscitar algú que ja no presentava símptomes de la menor recuperació.

A partir d’ara, quan les escoles de negocis vulguin explicar als seus alumnes un cas que exemplifiqui cada una de les competències requerides per tenir èxit, serà suficient amb explicar-los un únic cas, el d’Audrey Mash i el de l’excel·lent equip de professionals i de persones que va tenir la fortuna de trobar. Si com va dir Michael Jordan, “el talent guanya partits, però el treball en equip i la intel·ligència guanyen campionats”, a la vida i a la feina, quan els equips es focalitzen en una missió en comú, aquests resulten imbatibles.

tracking