SEGRE
Els 4 reptes per al ‘knowmad’

Els 4 reptes per al ‘knowmad’SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El knowmad o freelance, el terme nòmada del coneixement, ve del neologisme anglès knowmad, que combina les paraules know i nomad, i que dóna compte del perfil del subjecte capaç de ser un nòmada del coneixement. Va ser creat per John Moravec per referir-se als treballadors nòmades del coneixement i la innovació. Es tracta d’una modalitat laboral en augment. Les persones que obtenen tot o la major part dels ingressos com a independents valoren la flexibilitat i possibilitat d’adaptar els temps i activitats per continuar creixent i tenir un adequat balanç vida-feina. Per respondre a les necessitats que les empreses tindran en un futur proper, ha sorgit un nou terme: knowmad1. Conèixer i aprofitar l’estacionalitat. És important conèixer l’estacionalitat de la teua activitat i la dels clients, és a dir, quines temporades tenen més feina. Això et permet planejar millor, ja que podràs identificar períodes de més saturació; per exemple, si tots els teus clients són de retail, i ets dissenyador, tindràs una càrrega més elevada en dates properes al Buen Fin i períodes nadalencs, així com en les especials, com el 10 de maig. Si al contrari, algun dels teus clients és de la indústria turística, les èpoques properes a vacances seran de més demanda. Amb això al cap pots analitzar quan necessitaràs suport extra o en temporades baixes aprofitar per actualitzar les xarxes, gestionar nous projectes o fer vacances. 2. No ser un totòleg. Organitza’t i delega, dóna prioritat a tasques que augmentin la productivitat i avança la resta amb un expert. Dividir projectes administratius i implementació de treball et facilitarà fixar una hora i espai de treball per a cada un. Evita revisar les xarxes socials, o, si treballes a casa, no et distreguis amb tasques de la llar; implementa tècniques per enfocar-te millor i aprofitar millor el temps. 3. Refresca la relació amb els contactes. Després d’anys de treball com a independent, la cartera de clients i amics augmenta, i no és bo que només hi recorris quan tens un dubte sobre el seu sector o es trobin en algun càrrec. Aprofitar les relacions és un dels reptes més comuns, atès que en ocasions el knowmad/freelancer es concentra tant en la feina que deixa de refrescar aquests contactes. Escriu-los per saber com estan, quins són els seus nous projectes, ja sigui a través de text, trucada o una reunió per dinar. Les festes nadalenques són un bon pretext per fer-ho, però no deixis de banda aquesta activitat en qualsevol època de l’any. Això et permetrà actualitzar-te i ser al radar de possibles clients: tota sortida, esdeveniment o xarrada és una oportunitat per generar xarxes que poden beneficiar-te i als quals els pots donar un consell o ajudar. 4. Continuar amb la capacitació. Tenir múltiples projectes o ser al capdavant d’un equip de treball fa que desenvolupis experiència sobre molts temes; les solucions futures davant de reptes similars es basen en els teus casos d’èxit.

El report comparteix que el 73,4 per cent dels independents a Llatinoamèrica fa cursos de capacitació a través de plataformes digitals o espais d’aprenentatge digital. Només el 2,9 per cent realitzen un taller presencial i l’oportunitat de crear xarxes en un nou lloc disminueixen.

Els independents deixen d’assistir a cursos que els permeten capacitar-se en nous temes i relacionar-se amb persones d’interès. Surt i aprèn de noves disciplines que potenciïn el teu coneixement i et permetin expandir el teu negoci.

tracking