SEGRE

EDITORIAL

Prudència davant de l'atac de Cornellà

Creat:

Actualitzat:

Un home va ser abatut dilluns a la matinada després que accedís a l’interior d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra al carrer Travessera de Cornellà de Llobregat armat amb un ganivet i al crit d’“Al·lahu-àkbar” (Al·là és gran).

Els fets van ocórrer entorn de les 5.50 hores i l’agent que es trobava a la recepció de la comissaria va matar l’assaltant després que aquest intentés agredir-la. El sospitós és Abdelouahab Taib, de 29 anys, origen algerià, amb NIE espanyol i sense antecedents penals.

Els Mossos tracten, de moment, el succés com un atemptat terrorista i el ministeri de l’Interior ha mantingut el nivell 4 d’alerta amb reforços davant de les incògnites que encara té aquest cas.

El primer que es pot esperar abans de treure conclusions és aclarir si es tracta d’un “llop solitari” adoctrinat en la lluita jihadista, una part d’alguna cèl·lula que s’estigués preparant per a nous atacs individuals o col·lectius o simplement és un pertorbat mental que per algun problema personal o mental ha atacat sense més ni més agents de la policia catalana utilitzant Al·là en la seua bogeria.

Per tant, abans que res, cautela. Quan les forces de seguretat de l’Estat aclareixin les circumstàncies i la veritable naturalesa de l’atemptat o de l’atac serà el moment de prendre mesures i treure conclusions. Fins aleshores, molta prudència. Fuga de metges Lleida es va convertir el 2017 en la província de l’Estat amb més fuga de metges. Segons un estudi de l’Organització Mèdica Col·legial sobre la mobilitat geogràfica, de Lleida se’n van anar 233 col·legiats, un 11,5% del total.

Tarragona va ser la segona, amb un 9,6%. De fet, Catalunya encapçala la llista com l’autonomia amb més fuga de professionals, amb 2.600 l’any passat. Aquest èxode preocupa l’administració catalana, però mentre els sous continuïn sent dels pitjors d’Espanya i per descomptat a la cua d’Europa, és molt difícil frenar aquesta fugida de talents. És inconcebible que Catalunya, puntera en investigació, innovació i qualitat mèdica, vegi minvar el seu potencial per falta de recursos.

tracking