SEGRE

Creat:

Actualitzat:

No descobrirem res de nou si diem que les comarques de Lleida, tant les del Pirineu i Aran com les del pla, tenen un potencial turístic comparable al de les principals destinacions turístiques no ja només catalanes, sinó estatals i europees. D’una forma gradual s’ha anat posicionant i en l’època de restriccions per la pandèmia va arribar a uns nivells tant d’ocupació com d’acceptació espectaculars, ja que els turistes van optar per estades curtes i properes i molts van descobrir els encants de Ponent, tant naturals, gastronòmics, lúdics o basats en experiències úniques. Els fruits d’aquest posicionament estan arribant i ahir donàvem compte de l’ampliació de l’oferta per fer front a la demanda cada vegada més alta i fragmentada.

D’aquesta manera, una trentena d’empreses s’han especialitzat en la creació de packs turístics que participen en un projecte del Patronat de Turisme de la Diputació sobre agències receptores. Organitzen estades molt ajustades als desitjos del client, és a dir, molt personalitzades, amb la qual cosa l’èxit pràcticament està assegurat. Els múltiples problemes que els turistes es troben aquest any per poder fer viatges de llarga distància a causa de les protestes de treballadors de diferents companyies aèries encara pot donar una empenta més gran al turisme a Lleida aquest estiu.

Les previsions oficials auguren una repetició o fins i tot millora de les xifres a les quals es va arribar l’any passat, que va tancar el període estival amb 550.000 visitants i 1,5 milions de pernoctacions. De moment, l’ocupació hotelera és més que acceptable i l’assistència de públic provinent de tot Catalunya als diferents esdeveniments lúdics i culturals que se succeeixen per tot Lleida és espectacular.Aquest cap de setmana n’hem tingut dos clars exemples. D’una banda, al Pallars Sobirà, el festival Esbaiola’t va demostrar un any més el seu poder de convocatòria i ja han estat milers de persones les que han omplert carrers i espais no únicament d’Esterri, sinó de totes les Valls d’Àneu, per presenciar algunes del centenar de propostes d’unes vint-i-cinc companyies dedicades al teatre familiar.

I si això passava a la muntanya, al pla, concretament a les Garrigues, la festa de la Vinya dels Artistes va deixar clar que compta amb un poder de convocatòria brillant. La celebració que organitza el Celler Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles, que en aquesta ocasió va “plantar” una recreació d’un poema de Guillem Viladot amb motiu del seu centenari, va reunir gairebé cinc-centes persones en una població que no arriba als dos-cents habitants. Representants del món de la cultura, de les arts i de l’arquitectura es van donar cita en una vetllada que ja pot entrar a la “lliga” d’esdeveniments especials de l’estiu, a l’estil del famós suquet de Pere Portabella, però sense tant polític.

tracking