SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si avui és dimarts i els portaveus de la fiscalia alemanya no ens van enganyar, començarem a saber quina visió s’imposa a la UE de l’afer Puigdemont. Els fiscals de l’estat federal teutó de nom impronunciable ens faran saber si l’aventura de @KRLS és tan compatible amb els vells costums polítics democràtics com afirmen els seus entusiastes i, sobretot, si ho és amb el marc legal europeu, cosa que tan vehementment ha negat l’executiu espanyol. Diguin el que diguin, uns o altres hauran perdut mentre els seus acèrrims enemics hauran guanyat. Almenys de moment, perquè la vida ens ha ensenyat que cap derrota és definitiva mentre que totes les victòries són provisionals i això té tota la pinta d’acabar esdevenint una mena d’història interminable. Almenys, fins ara, en què les entrades i sortides de la presó han estat discrecionals de part del jutge Llarena, l’home més odiat del món pels patriotes catalans i que ho continuarà sent fins que no hi hagi sentència ferma, després del judici final a Madrid al bell mig de l’hivern. Si Alemanya lliura emmanillat Puigdemont, la partida s’haurà definitivament acabat, perquè ja no se sostindran les posicions dels seus advocats i seguidors i, si no ho fa, els polítics espanyols ho tindran molt complicat per continuar fent reposar la resposta política al front judicial.

Una sortida salomònica, lliurar-lo per delictes menors, prolongaria l’agitprop i les sortides de to d’una i altra banda, que continuarien sense tenir incentius per moure’s de posició. Puigdemont, de qui no coneixem cap declaració oficial davant dels tribunals alemanys, ha fet dues piulades que, tot i ser públiques, semblen anar adreçades directament als del seu bancal, en el sentit que perdin tota esperança aquells que creuen que, arribada l’hora, els facilitarà el seu relleu per un altre candidat.

Ni vol, ni pot, que diria M.R. No ha fet tot aquest viatge per acabar sent una figura menor de la història de Catalunya. I si això implica tocar els nassos a tot Europa, millor, més ressò per a la causa catalana. Però Puigdemont ara mateix només compta incondicionalment amb un grapat de fidels de JxCat, la CUP, una part de l’ANC i els CDR; la resta el que voldrien es fer-li un enterrament de primera. Un drama, vaja.

tracking