SEGRE

POLÍTICA PROPOSTA

Esperanza Aguirre aposta per la unió de Ciutadans i PP en un únic partit

Rivera descarta entrar en el Govern de Rajoy

Aguirre, ahir al Cercle Eqüestre de Barcelona.

Aguirre, ahir al Cercle Eqüestre de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PP a l’ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va apostar ahir per la unió de PP i Ciutadans en un sol partit de centredreta, ja que les dos forces comparteixen la “mateixa arrel” liberal i conservadora, a més que els populars han “de recuperar” totes aquestes personalitats que van deixar el partit.

En un dinar col·loqui al Cercle Eqüestre de Barcelona, l’expresidenta de la Comunitat de Madrid va presentar el seu primer llibre, Yo no callo, en un acte en el qual va defensar que el PP iniciï un procés d’“anàlisi i reflexió com més aviat millor” sobre les causes de la pèrdua de suport electoral en els últims quatre anys. Aguirre va proposar que l’Estat deixi de finançar la Generalitat i que sigui la delegació del Govern estatal la que gestioni els recursos estatals a Catalunya.

La política madrilenya proposa que l’Estat talli el finançament a la Generalitat

“Amb els fons del Govern de la nació s’estan pagant sis cadenes de televisió i obrint ambaixades”, i va afegir que la Generalitat té un deute de 70.000 milions d’euros que, segons el seu parer, esquiva gràcies a les transferències de l’Estat.

D’altra banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir que el seu partit no entrarà en el nou Govern de Mariano Rajoy, possibilitat que va rebutjar des del “primer dia” pel “continuisme” dels populars i del seu líder, i veu un “espai comú” amb PP i PSOE per abordar les reformes estructurals. Rivera va insistir que el paper del seu partit serà el d’una oposició “responsable” i “constructiva”, ja que l’acord d’investidura amb el PP va ser a “canvi de reformes i no de cadires”.

El líder de la formació taronja ha reclamat del nou Executiu que sigui “dialogant”, “estigui a l’altura” i escometi un “gir de 180 graus” per emprendre les reformes.

tracking