SEGRE

GOVERN CÀRRECS

Enric Millo serà el nou delegat del Govern espanyol a Catalunya

Elegit per la “seua voluntat negociadora” després de 21 anys com a diputat al Parlament, substitueix Llanos de Luna || Santamaría crea una àrea per dialogar amb la Generalitat

Millo substitueix Llanos de Luna com a delegat a Catalunya.

Millo substitueix Llanos de Luna com a delegat a Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres –que es va celebrar sense el president Mariano Rajoy, que es trobava a Berlín, i sota la direcció de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría– va situar ahir com a delegat del Govern central a Catalunya el diputat del PP Enric Millo, en substitució de la controvertida María de los Llanos de Luna. L’Executiu tanca així un moviment de quadres que té com a punt de referència la creació de l’àrea d’Administracions Territorials en l’àmbit del ministeri de Presidència, dirigit per Soraya Sáenz de Santamaría i comandat pel nou secretari d’Estat del ram, Roberto Bermúdez de Castro. L’executiu espanyol té voluntat de mostrar disposició al diàleg amb la Generalitat en una nova etapa d’inestabilitat on ja no ostenta la majoria absoluta.

I és que el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va relacionar el nomenament de qui ha estat diputat 21 anys al Parlament com a nou delegat a Catalunya amb la seua “voluntat negociadora”. Per la seua part, Millo, va agrair la confiança pel nomenament i donarà “màxima continuïtat” a Llanos de Luna. Dilluns prendrà possessió del càrrec.

Zoido va mirar al sud per nomenar el seu número dos, José Antonio Nieto Ballesteros, que es fa càrrec de la secretaria d’Estat de Seguretat. Nieto tindrà com a interlocutors el nou director de la Policia Nacional, Germán López Iglesias, i el de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado Merino. A la Direcció General de Trànsit (DGT) se suma Gregorio Serrano i com a nou director general del gabinet del ministre, Francisco Luis Pérez, tots dos sevillans.

D’altra banda, el Consell de Ministres va nomenar ahir altres càrrecs. Així doncs, l’exsecretari d’Estat de Cultura José María Lasalle serà el nou secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, mentre que Daniel Navia, fins ara director general de Polítiques Financeres, ocuparà la secretaria d’Estat d’Energia.

A més, l’actual conseller delegat del Metro de Madrid, Juan Bravo Rivera, serà el nou president d’Adif.

tracking