SEGRE

tribunals

Forcadell veu "inconcebible" ser inhabilitada i denuncia intent de "censura"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat aquest divendres que la seua eventual inhabilitació seria "un atac tan gran a la democràcia que és inconcebible" i ha acusat l’Estat d’"utilitzar el poder judicial" per intentar "censurar" els debats parlamentaris.

En una compareixença des del seu despatx d’audiències al Parlament, després d’haver declarat aquest matí com investigada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Forcadell ha dit que resulta "inconcebible en un Estat realment democràtic" haver de declarar per haver permès el debat i votació d’un document de la comissió d’estudi del procés constituent.

Després de denunciar la "vulneració" del principi de separació de poders a Espanya, ha alertat que aquesta vegada l’Estat dóna "un pas més" i "pretén dictar el que es pot parlar o no en un Parlament i que sigui el propi Parlament el que s’autocensuri".

Artur Mas veu "escandalós" que es jutgi Forcadell i no Fernández Díaz

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha considerat "escandalós" que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi de declarar avui "per deixar parlar i votar en un Parlament" i, en canvi, s'arxivi la causa contra l'exministre Jorge Fernández Díaz malgrat haver "conspirat".

Mas ha acompanyat a Forcadell fins a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una comitiva amb presència de diversos representants del PDECAT, entre ells la vicepresidenta de la formació i consellera de Presidència, Neus Munté, el president de Junts pel Sí, Jordi Turull, o la coordinadora general, Marta Pascal.

En declaracions als periodistes, Mas ha recordat que va fer el mateix camí per anar a declarar al TSJC per la causa del 9 N i ha celebrat que avui s'hagin "ajuntat molts" per donar "ànim" a Forcadell.

Per al president del PDECAT (abans CDC), és "absolutament escandalós que s'arxivi una causa contra un ministre -Fernández Díaz- que conspirava contra gent a Catalunya simplement per tenir idees i que avui s'intenti començar a jutjar a una presidenta d'un Parlament simplement per deixar parlar i votar en un Parlament". " A això li diuen justícia? ", ha postil·lat.

Millo: "No es persegueix ningú per les seves idees sinó per desobeir a tribunals"

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha dit que és "fals" que els actes de suport a Carme Forcadell siguin en defensa de la democràcia, sinó que són "a favor de la desobediència", i ha recordat que "avui no s'investiga ni es persegueix ningú per defensar unes idees, sinó per desobeir un tribunal".

En declaracions a Catalunya Ràdio i davant dels actes de suport d'ahir i d'avui a Forcadell, Millo ha afirmat que "el que estem veient avui són persones que es manifesten, no en suport a la democràcia sinó en suport a la desobediència, i és aquí on naix la confusió".

"És important dir les coses pel seu nom perquè, si no, es confon la gent. No es persegueix ningú per les seves idees, això és fals", ha subratllat.  

Forcadell, aquest divendres abans d'entrar al TSJC.

Forcadell veu "inconcebible" ser inhabilitada i denuncia intent de "censura"EFE

tracking