SEGRE

PARTITS CONGRESSOS

El PSOE d’Andalusia, en contra del plurinacionalisme de Pedro Sánchez

“Les persones, davant dels territoris; els socialistes no hem estat mai nacionalistes” || Puig i Sánchez mostren unitat i demanen reconèixer la diversitat

Susana Díaz, amb Manuel Chaves, José Antonio Griñán, Alfonso Guerra i Micalea Navarro.

Susana Díaz, amb Manuel Chaves, José Antonio Griñán, Alfonso Guerra i Micalea Navarro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Junta d’Andalusia i candidata a seguir liderant el PSOE-A, Susana Díaz, va exhibir ahir la seua visió d’Espanya per marcar un contrast amb la plurinacionalitat que defensa el secretari general del partit, Pedro Sánchez, i ho va fer envoltada de velles glòries com Alfonso Guerra, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, els dos últims investigats en el cas dels ERO.

“Les persones, davant dels territoris; som socialistes, no hem estat mai nacionalistes”, van ser les paraules amb què Díaz va condensar a Sevilla el projecte nacional que desitja i que defensa. Ho va fer en la inauguració del tretzè congrés dels socialistes andalusos.

Mentre a Andalusia es rebutja el nacionalisme, a València s’aposta per la plurinacionalitat

Aquest congrés és la primera demostració de força orgànica que protagonitza la presidenta andalusa després de caure derrotada a les primàries davant de Sánchez fa dos mesos. Les seues paraules, en plena intensificació del conflicte pel procés independentista de Catalunya i quan el PSOE oscil·la a la plurinacionalitat com a remei, serveixen per col·locar el debat territorial en la primera línia de la renovació que aquest cap de setmana emprenen els socialistes en sis federacions.

A més de la d’Andalusia, on avui s’espera la presència de Pedro Sánchez, es reordenen aquest cap de setmana les direccions de Cantàbria, Extremadura, Rioja, Navarra i el País Valencià.

Precisament les paraules de Díaz contrasten amb el congrés del PSOE valencià, en el qual Sánchez i Ximo Puig van mostrar una renovada unitat. En el congrés valencià, els delegats van aprovar per unanimitat la ponència marc La via valenciana, que marcarà les polítiques a desenvolupar pel partit en els pròxims quatre anys, en què el reelegit secretari general, Ximo Puig, tornarà a estar al capdavant de la formació. Entre algunes de les mesures aprovades, hi ha la reforma de la Constitució per adequar-la al “caràcter plurinacional d’Espanya”.

Susana Díaz, amb Manuel Chaves, José Antonio Griñán, Alfonso Guerra i Micalea Navarro.

Susana Díaz, amb Manuel Chaves, José Antonio Griñán, Alfonso Guerra i Micalea Navarro.EFE

tracking