SEGRE

CATALUNYA

SCC convoca una manifestació aquest diumenge a Barcelona en defensa del 155

En un comunicat

SCC convoca una manifestació aquest diumenge a Barcelona en defensa del 155

SCC convoca una manifestació aquest diumenge a Barcelona en defensa del 155EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat per a aquest diumenge una manifestació a Barcelona, en suport a la "necessària" aplicació de l’article 155 de la Constitució.

En un comunicat, Societat Civil Catalana ha assenyalat que aquesta manifestació "a favor de la democràcia, la convivència i el diàleg dins de la llei" discorrerà pel passeig de Gràcia, dos dies després del ple del Senat en el qual es preveu l’aprovació de les mesures anunciades pel Govern de l’Estat en aplicació del 155.

El passat 8 d’octubre, el centre de Barcelona ja va acollir una mobilització convocada per aquesta entitat contrària a la independència de Catalunya en què van participar entre 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i un milió, segons els organitzadors, si bé en aquesta ocasió la marxa va discórrer per la Via Laietana.

Segons l’entitat, "l’aplicació de l’article 155 garanteix l’autogovern a Catalunya i en aquest moment és una mesura necessària perquè es respecti l’Estat de dret i les lleis".

"És el moment de recuperar el 'seny' i dir sí a la democràcia, sí a la solidaritat, sí a la convivència i la concòrdia entre els ciutadans i sí al diàleg i a la negociació respectant la Constitució i el marc legal vigent", afegeix el comunicat.

Para Societat Civil Catalana, és "inacceptable" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "parli en nom de tots els catalans en les seues declaracions institucionals, tenint en compte que des que va ocupar aquest càrrec mai no va ser el president de tots els ciutadans de Catalunya" i "ni tan sols no representa la majoria".

A més, no "es pot tolerar que tingui intenció de declarar la independència sustentant-se en una votació sense cens i convocada i celebrada de forma il·legal i unilateral el passat 1 d’octubre", pel que SCC "fa una crida a tots els catalans i espanyols que s’asseguin demòcrates que surtin al carrer i puguin expressar que no volen viure fora de la llei i puguin reclamar que es respecti la Constitució i l’Estatut".

tracking