SEGRE

JUDICI INDEPENDENTISME

Oriol Junqueras, els consellers empresonats i els Jordis declararan demà al Suprem

Les defenses esperen que s’apliqui la ‘doctrina Forcadell’ i puguin sortir de la presó després d’abonar una fiança || Puigdemont i els consellers a Brussel·les compareixeran davant del jutge belga dilluns

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

Junqueras accepta el 155 i promet al Suprem actuar des del "diàleg"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena prendrà demà divendres declaració al vicepresident cessat Oriol Junqueras i a la resta de membres del Govern en presó provisional des del 2 de novembre passat. Així mateix, també compareixeran davant de Llarena els líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que van entrar a la presó el dia 16 d’octubre. En la vista, el magistrat examinarà les peticions de llibertat presentades pels seus advocats. En aquest sentit, s’espera que Llarena apliqui la mateixa doctrina que amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la resta de membres sobiranistes de la Mesa, en llibertat sota fiança. Confien, doncs, a sortir de la presó demà mateix o en els propers dies. Així, acatarien l’aplicació de l’article 155, renunciarien a la via unilateral i concedirien a la DUI del dia 27 d’octubre un caràcter merament simbòlic. Tanmateix, ni Junqueras ni la resta de consellers cessats d’ERC no es desdiuen de les posicions polítiques que han estat defensant aquests últims anys. D’aquesta manera, en l’escrit que van presentar els seus lletrats dimarts passat davant del magistrat Llarena van puntualitzar que, des d’ara, les promouran per “les vies del diàleg i la negociació”. Aquesta és la línia que ja van seguir el dia 20 passat els advocats defensors dels consellers cessats del PDeCAT en els seus escrits, que encara van ser presentats davant de la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, abans que tota la causa fos traslladada al Tribunal Suprem.

Per la seua part, el president Puigdemont i la resta de membres del Govern que es troben a Brussel·les compareixeran davant del jutge belga dilluns perquè decideixi sobre la seua entrega a la justícia espanyola. La resolució es donaria a conèixer en un termini de 8 a 10 dies després de la vista.

Junqueras i els membres del Govern empresonats renunciarien a la via unilateral per quedar lliures

Alhora, va criticar que s’està posant en perill l’arribada del metro a la Zona Franca, el retorn de la presó Model a mans municipals o els 65 milions d’euros pactats entre l’ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per als centres d’atenció primària.

tracking