SEGRE

JXCAT·ERC RETORN DE L?EXILI

Puigdemont tornarà si guanya i Marta Rovira demana un “govern fort”

El president adverteix des de Brussel·les que “volen empresonar tota una generació”

El número 1 de JxCat a Lleida, Josep Maria Forné, ahir al mercat setmanal de les Borges Blanques.

El número 1 de JxCat a Lleida, Josep Maria Forné, ahir al mercat setmanal de les Borges Blanques.JUNTS PER CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va assegurar ahir en un acte de campanya en el qual va intervenir des de Brussel·les que “si els catalans volen i sóc investit president, tornaré al Palau de la Generalitat amb els membres del Govern”. A més, Puigdemont va afegir que “arriscar-se a ser detingut per les idees que et poden portar a la presidència és un risc que potser val la pena córrer”.

D’altra banda, el president va criticar l’Estat per voler empresonar “tota una generació” de polítics independentistes, després que el Tribunal Suprem hagi demanat ampliar les persones investigades per l’1-O. Referent a això, la candidata de JxCat per Barcelona Aurora Madaula va assenyalar que “ens volen escarmentats, penedits, resignats i callats” i va afegir que “continuarem lluitant fins a aconseguir la nostra llibertat”.

Així mateix, Puigdemont va afirmar que l’única unilateralitat a Catalunya ha estat la de l’article 155 i que “si la majoria independentista guanya” la “recepta” dels del 155 haurà fracassat.

D’altra banda, la número dos d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, va retreure ahir al “bloc monàrquic” que afirmin que els republicans no tenen programa més enllà de la independència. Així, Rovira va demanar un “govern fort” per “garantir els drets de les persones, enfortir l’economia i assolir la igualtat d’oportunitats”.

Igualment, es va comprometre a revocar totes les decisions preses sota “la dictadura de l’article 155” i a restituir Josep Lluís Trapero com a Major dels Mossos d’Esquadra.

El número 1 de JxCat a Lleida, Josep Maria Forné, ahir al mercat setmanal de les Borges Blanques.

El número 1 de JxCat a Lleida, Josep Maria Forné, ahir al mercat setmanal de les Borges Blanques.JUNTS PER CATALUNYA

tracking