SEGRE

POLÍTICA

Pedro Sánchez demana de renovar la confiança en el PSOE davant la resignació del PP

Declara que "Espanya es mereix que torni l’esquerra"

Pedro Sánchez demana de renovar la confiança en el PSOE davant la resignació del PP

Pedro Sánchez demana de renovar la confiança en el PSOE davant la resignació del PPEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el 2018 ha de ser el punt de partida per renovar la confiança en el projecte socialista i la seua capacitat per liderar la transformació d’Espanya davant l’immobilisme i resignació de la dreta.

"Espanya es mereix que torni l’esquerra", declara Sánchez en una carta de tres folis dirigida als militants socialistes que anima a brindar-li el seu suport en "la conquesta de les metes que tenim al nostre abast" per fer d’Espanya una nació "més justa, més social i més democràtica".

Per a Sánchez, el PSOE "té el deure d’abordar les grans transformacions que necessita Espanya per no acceptar com a inevitable" l’Espanya "fatalista i resignada que ens ofereix la dreta".

El secretari general del PSOE comença la seua missiva publicada a Facebook fent un balanç de 2017, un any "atapeït d’activitat, esdeveniments rellevants i enormes desafiaments de futur" tant per al partit com en l’àmbit institucional.

Així, recorda les primàries celebrades al maig, el 39 Congrés Federal i la renovació de "lideratges en els àmbits federal, autonòmic i provincial" i agraeix als militants el seu "compromís de lleialtat cap a unes sigles que representen el llegat de la lluita pel progrés, la igualtat i la transformació social en el nostre país".

Per a Sánchez, la capacitat del PSOE d’"anticipar els reptes i desafiaments de l’avenir és més necessària que mai" en moments de crisi política i territorial "que s’alimenta, precisament, de la incapacitat de la dreta per afrontar problemes la solució dels quals encomana al pas del temps o a la simple casualitat".

Així, subratlla com els socialistes van proposar a l’octubre la creació d’una Comissió per a l’Avaluació i la Modernització de l’Estat autonòmic, el que "representa, millor que cap altra, un exemple de compromís davant la inacció."

Explica que és precisament el desafiament secessionista a Catalunya i el "silenci i l’immobilisme" del PP "el que fa més necessària que mai la consolidació d’un projecte alternatiu des dels valors de l’esquerra".

Són aquests valors els que inspiren al PSOE en la seua lluita contra la desigualtat, la pobresa creixent, la violència masclista o l’"intent conservador de consolidar una societat cada vegada més desigual" que suposa la ruptura del pacte entre generacions "amenaça als més joves davant de la indolència d’una dreta incapaç de veure més enllà de l’any en curs".

És per això pel que "Espanya es mereix que l’esquerra torni al Govern", assegura Sánchez, per a qui aquesta esquerra ha de ser "autònoma davant el poder establert", "constitucional i solidària" i que "no cedeix ni davant de l’independentisme ni davant de l’autoritarisme de la dreta".

"El nostre país necessita la sensatesa d’aquesta esquerra que representa el PSOE", sentència.

Així, per al secretari general del PSOE, el 2018 ha de ser "el punt de partida per renovar la confiança en el projecte socialista" en les cites electorals, autonòmica, local i europea de 2019, que són "metes que tenim a l’abast".

"Metes que no només condueixen a un triomf electoral proper, sinó que constitueixen la millor esperança de regeneració política del nostre país", afirma Sánchez, qui s’acomiada desitjant "un 2018 carregat d’esperança, igualtat i llibertat".

tracking