SEGRE

Torrent manté la investidura de Puigdemont i exigeix "respecte" al Govern

Lamenta que l’única resposta que ha obtingut de l'Executiu de Rajoy a la seua "voluntat sincera de diàleg" hagin estat "les amenaces" i "la judicialització de la política"

Roger Torrent arriba al Parlament aquest divendres.

Torrent manté la investidura de Puigdemont i exigeix "respecte" al GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha anunciat aquest divendres que els serveis jurídics de la cambra ja estan estudiant una resposta a la impugnació del Govern, al que ha exigit "respecte", i ha subratllat que malgrat les "amenaces" manté el ple d’investidura amb Carles Puigdemont com a candidat. Torrent ha comparegut al Parlament després de conèixer-se que el Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres al president del Govern, Mariano Rajoy, a recórrer davant del Tribunal Constitucional la proposta de candidatura de Carles Puigdemont per ser investit president de la Generalitat.

En una breu compareixença, el president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat que l’única resposta que ha obtingut del Govern a la seua "voluntat sincera de diàleg" hagin estat "les amenaces" i "la judicialització de la política". També ha subratllat que Puigdemont "compleix tots els requisits legals per ser candidat" i que la impugnació de la seua candidatura "no té cap fonament jurídic, i això ho sap -ha afegit- qualsevol ciutadà que tingui unes mínimes nocions de dret, i així ho ha expressat també el Consell d’Estat".

Torrent ha advertit, en aquest sentit, que la impugnació podria tractar-se "d’un frau de llei que atempta contra els drets dels electors de Catalunya i contra els dels diputats", a més de contra "la democràcia parlamentària, contra els fonaments del sistema democràtic," ha abundat. "Jo no proposo un candidat pel meu caprici o la meua arbitrarietat -ha puntualitzat- i això hauria de saber-ho la vicepresidenta del Govern. Jo el que faig és escoltar a totes la forces parlamentàries i, una vegada coneguda la seua voluntat, proposo un nom en veure que compta|explica amb prou suports". És a dir, ha afegit, "no s’impugna la decisió del Parlament sinó la voluntat de milions de votants, dels diputats i del funcionament del sistema democràtic".

Segons Torrent "no pot ser que l’únic missatge que el Govern transmet als catalans sigui que no han votat bé, que no han votat com ells volien, i això és una enorme irresponsabilitat política, ja que significa voler guanyar en els tribunals el que no van guanyar a les urnes". En aquest punt ha recordat que en les eleccions del 21D, amb una alta participació i que "van donar un resultat molt clar", Puigdemont es va poder presentar sense problemes i que després aquest va poder adquirir l’acta de diputat.

El president del Parlament ha recalcat que, si Puigdemont és el candidat a la investidura, això es deu "que hi ha una determinada majoria parlamentària" i que "és una realitat que no es pot suspendre: la democràcia no es pot suspendre", ha apuntat.

Torrent s’ha compromès "a continuar treballant per defensar els drets de tots els diputats, inclosos els que lamentablement es troben a la presó o en l’exili", i ha recordat el Govern de l’Estat que en un país democràtic "correspon als representants de la ciutadania decidir i legislar sense ingerències". "Encara estem a temps de corregir el rumb", ha apuntat, però "oferir diàleg no està renyit amb actuar, i no ens quedarem de braços plegats. Els serveis jurídics del Parlament analitzaran la resolució del TC i també serà analitzada en termes polítics una vegada la tinguem".

El president del Parlament ha finalitzat la seua compareixença exigint al Govern central "respecte al resultat electoral, a la voluntat dels catalans, als drets de tots els diputats, a aquesta institució i a la democràcia parlamentària".

tracking