SEGRE

POLíTICA

Zoido insisteix a mantenir la presó permanent, adequada i constitucional

Zoido insisteix a mantenir la presó permanent, adequada i constitucional

Zoido insisteix a mantenir la presó permanent, adequada i constitucionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha insistit avui en la necessitat de mantenir la figura de la presó permanent revisable per ser "adequada, constitucional i present a tots els països del nostre entorn".

Zoido ha fet aquestes manifestacions abans de la inauguració a Madrid del World Summit Detective, organitzat per l’Associació Nacional d’Agències de Detectius Privats i el dia en què es debaten al Congrés les esmenes de totalitat presentades pel PP i Ciutadans a la proposició de llei del PNB en la qual proposa de derogar la presó permanent revisable.

Ha recordat el titular d’Interior que quan es va introduir en el Codi Penal en la passada legislatura, va comptar amb tots els informes favorables dels òrgans consultius pertinents, i ha reiterat que és "plenament constitucional" i pena delictes molt greus.

Des de la seua entrada en vigor, només s’ha aplicat a un pare que va matar dos fills menors, ha recordat Zoido, que ha demanat que aquesta figura es mantingui perquè "està ajustada" i compta amb "totes les garanties".

Per això, ha confiat que en el debat d’avui "imperi la sensatesa" i es mantingui aquesta figura penal.

També s’ha referit al cas del nen Gabriel Cruz, totalment aclarit policialment quant a l’autoria, encara que la Guàrdia Civil continua treballant a les diligències pertinents.

tracking