SEGRE

FILTRACIÓ PRIVACITAT

'Mea culpa' de Zuckerberg per la filtració massiva de dades

Reconeix que van faltar controls per custodiar-les || Afirma que investigaran les apps que s’interconnecten amb Facebook

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ahir a Washington.

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ahir a Washington.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador i màxim responsable de Facebook, Mark Zuckerberg, va admetre ahir la seua culpa al Senat dels Estats Units per la filtració massiva de dades d’usuaris de la seua xarxa social a la companyia Cambridge Analytica, que posteriorment els va utilitzar per a la campanya presidencial de Donald Trump. En aquest sentit, Zuckerberg va reconèixer que no van calibrar d’una manera “prou àmplia” la “responsabilitat” de custòdia de la informació personal dels membres de Facebook. “No vam fer suficient, això va ser un gran error”, va assenyalar, i va demanar disculpes.

Així mateix, va assegurar que la seua major prioritat “ha estat sempre connectar la gent, la nostra missió social, connectar la gent, crear comunitat i unir el món” i va deixar clar que “anunciants i desenvolupadors mai seran una prioritat per sobre d’això”. Malgrat tot, va indicar que no n’hi ha prou amb “connectar a la gent” sinó que, a més, s’ha d’assegurar que aquestes connexions siguin “positives” i protegeixin, en tot cas, la privacitat de les persones.

Zuckerberg afirma que sempre prioritzarà la connectivitat segura de la gent davant els anunciants

Arran d’això, va enumerar una sèrie de mesures que Facebook prendrà per evitar que casos com el de Cambridge Analytica es repeteixin en el futur. Entre aquestes, Zuckerberg va destacar que l’empresa investigarà “desenes de milers d’aplicacions” que s’interconnecten amb Facebook. “Si hi trobem alguna activitat sospitosa, portarem a terme una auditoria completa d’aquesta aplicació” per saber “si està fent alguna cosa inapropiada” amb la informació dels internautes. També va defensar que a Facebook ja “no pots tenir comptes falsos” perquè “hem creat eines per poder identificar-los”.

En un altre ordre de coses, el fundador de Facebook també va ser qüestionat per l’ús de la seua xarxa social per propagar l’odi. En aquest sentit, va respondre que “d’aquí a cinc anys tindrem eines que permetran identificar molt més ràpid quan hi ha un contingut que tingui discurs d’odi” per eliminar-lo.

tracking