SEGRE

RELACIONS EXTERIORS

El director de la CIA es va reunir amb Kim Jong-un a Corea del Nord al març

Trump

Donald Trump, amb el president japonès, Shinzo Abe, en les negociacions del TPP.

Donald Trump, amb el president japonès, Shinzo Abe, en les negociacions del TPP.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la CIA, Mike Pompeo, va viatjar a finals de març, coincidint amb Setmana Santa, a Corea del Nord en una visita secreta al líder del país, Kim Jong-un, segons va revelar ahir el rotatiu nord-americà The Washington Post. Poques hores després, el president dels EUA, Donald Trump, va confirmar el viatge. “La trobada va estar molt bé i es va formar una bona relació”, va destacar el magnat nord-americà.

En aquest sentit, Trump va explicar per Twitter que l’objectiu del viatge va ser estudiar els “detalls” de la trobada entre els dos dirigents, prevista per a finals de maig o principis de juny. Tot i així, el mateix dimarts, Trump va advertir que és possible que els esforços per organitzar la reunió no siguin suficients.

L’ambaixadora dels EUA per a l’ONU torna a incidir en les sancions a Rússia després de ser desmentida

En un altre ordre de coses, l’ambaixadora dels EUA per a l’ONU, Nikki Haley, va desmentir ahir haver-se confós quan va assegurar que el seu Govern estava preparant un nou paquet de sancions contra Rússia, en represàlia per l’atac amb armament químic a la ciutat siriana de Douma, en el qual van morir quaranta persones. Haley va ser desacreditada dimarts per la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, assegurant que l’Executiu nord-americà prendrà la decisió “en un futur proper” i després que no es produís cap moviment per part de l’administració Trump.

D’altra banda, el president nord-americà va reiterar ahir que no li agrada l’Acord Transpacífic de Cooperació Econòmica (TPP), assegurant que prefereix els pactes bilaterals. El TPP té com a objectiu reduir les barreres comercials entre algunes de les economies de més ràpid creixement del Pacífic per poder contrarestar el poder comercial de la Xina.

tracking