SEGRE

POLÍTICA ITÀLIA

Conte promet al Senat "acabar amb el negoci de la immigració"

Aconsegueix el suport de la Cambra i avui se sotmet al Congrés, on la Lliga i M5S tenen majoria || Defensa una renda ciutadana i abolir els sous vitalicis

Giuseppe Conte (dreta) conversa amb el líder de l’M5E al Senat de Roma.

Giuseppe Conte (dreta) conversa amb el líder de l’M5E al Senat de Roma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià de Giuseppe Conte, format pel partit populista Moviment 5 Estrelles (M5E) i per la ultradretana Lliga, va obtenir ahir la confiança del Senat, cosa que és un primer pas per a la seua investidura, amb un discurs fortament centrat en la immigració i en les quotes de refugiats. L’Executiu de Conte va obtenir 171 vots a favor, 117 en contra i 25 abstencions. Avui s’haurà de sotmetre al mateix tràmit a la Cambra dels Diputats, on l’M5E i la Lliga tenen majoria absoluta.

Conte va prometre durant el seu discurs d’investidura que acabarà “amb el negoci de la immigració” que, segons la seua opinió, “ha crescut de manera excessiva sota la capa de la falsa solidaritat”. Segons el futur primer ministre, la gestió dels països de la Unió Europea (UE) per afrontar el problema “ha estat un fracàs a causa dels tancaments egoistes dels Estats”, amb referència a les quotes de refugiats i a la seua desigual distribució entre els països membres. En el seu dret de rèplica, va demanar a la UE que la crisi migratòria sigui abordada a tots els països comunitaris de forma homogènia i va denunciar que “han deixat sols” els italians. Aquesta és una màxima que han defensat el vicepresident i ministre de l’Interior, el líder de la Lliga Matteo Salvini. El ministre va indicar que endurirà les polítiques de control de la immigració, accelerarà les expulsions d’irregulars i treballarà amb el primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, per tal de modificar les normes migratòries de la Unió.

El líder de la Lliga indica que treballarà amb Hongria per modificar les normes migratòries de la UE

D’altra banda, Giuseppe Conte va enumerar altres mesures, com un subsidi per a persones aturades, la inclusió d’una renda de ciutadania, l’aplicació d’un impost únic o l’abolició dels sous vitalicis a polítics.

Brussel·les diu que la reforma del sistema d’asil “està morta”

Els ministres d’Interior de la Unió Europea (UE) van constatar ahir la impossibilitat de reformar el sistema d’asil, a causa de les fortes discrepàncies entre els països comunitaris sobre el repartiment dels fluxos migratoris. El secretari d’Estat belga per a l’Asil i la Immigració, Theo Francken, va resumir el pessimisme assegurant que la reforma “està morta”. Els líders europeus van expressar la seua voluntat al desembre de dotar la UE d’un mecanisme permanent per poder respondre a les onades d’immigrants en cas d’emergència.

tracking