SEGRE

POLÍTICA

Torra, sobre reformar la Constitució: "Totes les propostes són benvingudes"

Respecta la decisió de Trapero de refusar comandar els Mossos

Torra, sobre reformar la Constitució:

Torra, sobre reformar la Constitució: "Totes les propostes són benvingudes"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "totes les propostes són benvingudes", en al·lusió a la possibilitat de reformar la Constitució que ha defensat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet.

La dirigent socialista ha afirmat en un acte del PSC que per "superar la crisi institucional" i, en especial, la "territorial" que viu l’Estat és necessària una reforma de la Constitució "urgent, viable i desitjable".

Durant una visita a la V Fira de la Gamba a la localitat gironina de Palamós (Girona), Torra ha qualificat de "bona notícia" la seua pròxima reunió amb el president Pedro Sánchez, de la qual ha dit que encara no té data.

"Sembla increïble que la reunió amb el president del Govern estigui tardant tant a produir-se, ja que Torra considera que els dos governs necessiten solucions "de forma urgent".

"Hem insistit a anar a una negociació sense condicions en la qual parlarem del que importa al país, de la situació dels drets i llibertats, i també del dret a l’autodeterminació" ha dit als periodistes el president català durant la seua visita a Palamós.

Encara que el president ha insistit que "encara no hi ha data per la trobada" amb Sánchez, considera que l’acostament entre ambdós governs i la voluntat de reunir-se "és una bona notícia".

El dirigent català ha assegurat que "sempre" havien considerat que amb l’aixecament de l’article 155 s’aixecava el control financer, i un s’ha mostrat "preocupat" pel control sobre la Generalitat per les despeses a partir del finançament del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Torra també ha dirigit unes paraules d’agraïment al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a qui li va oferir tornar a comandar el cos de la policia autonòmica, i que aquest va refusar per la seua situació processal com investigat per sedició per l’Audiència Nacional.

Torra ha dit respectar la decisió de Trapero i li ha agraït "la seua tasca de servei exemplar a la ciutadania a tota hora, en situacions excepcionals. Moltes gràcies, major".

tracking