SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Arxivada la querella a Florentino Pérez i cinc exministres per Castor

L’Audiència Nacional descarta que el projecte es dissenyés per “perjudicar” l’Administració || La plataforma Cas Castor anuncia que recorrerà la decisió

Florentino Pérez ahir durant l’acte de la reelecció.

Florentino Pérez ahir durant l’acte de la reelecció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha arxivat la querella contra el president de la constructora ACS i del Reial Madrid, Florentino Pérez; el president d’ESCAL, Recaredo del Potro; els exministres populars i socialistes Joan Clos, Miguel Sebastián, Magdalena Álvarez, Elena Espinosa i José Manuel Soria, l’exconseller valencià Juan Cotino, i Ignasi Nieto, secretari general d’Energia durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero per la seua relació amb el projecte del magatzem de gas Castor davant les costes de Vinaròs i Alcanar, entre Castelló i Tarragona.

A la interlocutòria, ha manifestat que els fets descrits a la querella presentada per la plataforma Cas Castor, integrada per l’Observatori del Deute en la Globalització, el col·lectiu activista Xnet i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, no constitueixen ni prevaricació, ni estafa, ni frau a l’administració, ni malversació, tal com havien argumentat els querellants.

Els querellats estaven assenyalats per prevaricar, estafar, defraudar l’administració i malversar

Lamela ha assenyalat que el projecte Castor no va ser fruit d’una idea “peregrina” o “aïllada”, sinó que va ser el fruit d’una política prèviament planejada des del 2002. Per això, a la resolució, Lamela ha puntualitzat que “no sembla que l’actuació dels querellats estigués guiada per un afany de perjudicar els interessos de l’Administració”, sinó que va ser “raonada i documentada”. D’aquesta manera, les resolucions assenyalades a la querella com a “manifestament contràries a la llei” no pateixen “d’una il·legalitat evident, patent, flagrant i clamorosa”, segons afirma el parer de l’Audiència Nacional.

A més, Lamela ha afegit que alguns dels querellats no ocupaven càrrecs de responsabilitat en el moment en el qual es va posar en marxa el pla per construir aquest magatzem de gas. D’aquesta manera, la jutge ha indicat que, encara que l’actuació dels querellats pot ser discutida jurídicament, aquestes discrepàncies ja van quedar resoltes per via contenciosa administrativa.

Després que es donés a conèixer ahir la interlocutòria de la jutge Lamela, els promotors de la plataforma Cas Castor van anunciar en un comunicat que recorreran la resolució. No obstant, no van voler entrar a valorar-la fins que no l’estudiï el seu equip jurídic.

tracking