SEGRE

Sánchez preveu que l'exhumació de les restes de Franco sigui al juliol

L'interior de la basílica del Valle de los Caídos.

Sánchez preveu que l'exhumació de les restes de Franco sigui al juliolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, preveu que l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos es produeixi aquest mes de juliol, segons ha suggerit en una conversa informal amb periodistes al pati del Congrés. "Us agafaré treballant", ha dit Sánchez quan els informadors li han preguntat si el trasllat de les restes del dictador coincidiria amb les seues vacances estivals, que la majoria es diverteix a l’agost. Sánchez es va comprometre fa nou dies a TVE, en la seua primera entrevista com a president del Govern, a prendre la decisió d’exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos, per convertir aquest lloc en un centre d’homenatge a les víctimes i de reconciliació, encara que no va concretar quan: "Veurem la data i el moment", va dir llavors.

Aquell mateix dia, el portaveu de l’Executiva del PSOE, Óscar Puente, va proclamar que és "el moment" de fer-ho, però "sense precipitacions" i amb "les menors estridències possibles". D’acord amb les seues paraules d’aquest matí, la decisió podria ser imminent, com li ve reclamant un ampli sector de l’esquerra i del seu propi partit. També immediata serà la seua proposta per a la renovació del Consell de RTVE, que els socialistes estan acabant de negociar amb altres grups. "Tinc diverses propostes que agradaran; hi ha una mica de tot", ha apuntat el president.

A punt d’assistir demà al seu primer Consell Europeu, Sánchez ha incidit també que l’augment de recursos econòmics de la UE perquè Espanya cooperi amb els països d’origen i de trànsit de la immigració il·legal serà "important" i que hi haurà un acord de mínims que s’està tancant. Ha assegurat també que no ha parlat amb el seu antecessor Mariano Rajoy i que es veurà amb el president de Cs, Albert Rivera, després de fer-ho amb el nou líder del PP. Sobre Pablo Iglesias i el seu pretès paper de mediador en el conflicte català, ha confirmat que aquest "li va dient" les coses que va fer i que està "ajudant". Referent a això, ha dit que agraeix "tots els suports" que rep.

En un to més distès, el president ha parlat de com de contenta està la seua gossa Turca a la Moncloa i de l’"ineficient energèticament" que és la seua nova residència. De la difusió ahir a través del Twitter de Moncloa de diverses fotografies de les seues mans com a símbol de la "determinació" del Govern, Sánchez ha preferit "tirar un espès vel"

tracking