SEGRE

FRANÇA DIMISSIÓ

El número tres del govern gal dimiteix sense avisar Macron

Nicolas Hulot.

Nicolas Hulot.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Transició Ecològica de França, Nicolas Hulot, va anunciar ahir la seua dimissió del Govern que presideix Edouard Philippe al·legant la falta d’avenços que segons el seu parer, s’han aconseguit en aquesta matèria durant l’any que fa que és al càrrec.

Hulot va anunciar la seua decisió durant una entrevista a l’emissora France Inter i segons va explicar, no va avisar per endavant sobre la seua marxa ni Edouard ni el president francès, Emmanuel Macron. “He madurat la idea durant l’estiu i no he volgut parlar-ne amb cap dels dos perquè no em dissuadissin” va afegir.

El ja exministre lamenta que no s’hagi avançat en temes de pesticides ni biodiversitat

“Hem començat a reduir l’ús de pesticides? La resposta és no. Hem començat a controlar l’erosió de la biodiversitat? La resposta és no. Hem començat a posar-nos en situació de frenar l’artificialització de les terres? La resposta és no” continuava durant la seua entrevista.

Per això va dir “per primera vegada prendré la decisió més difícil de la meua vida”. “No vull continuar mentint-me. No vull donar la il·lusió als francesos que la meua presència al Govern signifiqui que estem a l’altura d’aquests problemes tan greus i per tant per això prenc la decisió d’abandonar el Govern” va finalitzar.

Per la seua part, el portaveu del Govern, Benjamin Griveaux, va reconèixer no saber per endavant la decisió del ministre i va criticar la forma en què es va produir la dimissió.

“Crec que la més elemental de les cortesies hauria estat prevenir el president de la República i el primer ministre”, va valorar en declaracions a BFMTV. L’oposició al Govern francès veu en aquesta dimissió el començament de la descomposició de l’executiu.

tracking