SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Rescatades més de 150 persones a l’Estret

Entre les quals una embarassada de 9 mesos || Trump impulsa una norma per detenir els nens migrants més de 20 dies

Una pastera a l’Estret, durant les tasques de rescat, divendres.

Una pastera a l’Estret, durant les tasques de rescat, divendres.SALVAMENTO MARÍTIMO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim va rescatar ahir un total de 158 persones en aigües de l’Estret quan provaven d’assolir les costes peninsulars a bord de 8 embarcacions. Entre els migrants rescatats hi havia 6 menors i una dona embarassada de 9 mesos. A més, un vaixell va localitzar a una milla i mitja de la costa dos homes d’origen magrebí que es trobaven a l’aigua. Després de donar l’avís, un altre vaixell que navegava per la zona els va rescatar i els va traslladar al port d’Algesires.

En un altre ordre de coses, el president nord-americà, Donald Trump, va publicar ahir una norma que permetrà detenir els nens migrants que entrin il·legalment als Estats Units d’Amèrica més de 20 dies, el màxim legal fins ara. No obstant, la nova regulació no entraria en vigor abans del 6 de novembre, moment en què expira el termini d’exposició pública.

D’altra banda, està previst que l’element central del discurs sobre l’estat de la Unió Europea que donarà dimecres el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, sigui la creació d’una policia de fronteres comunitària que salvaguardi els límits externs comunitaris.

tracking