SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central nega haver fet un gest a l'independentisme

Assegura que el criteri d’Advocacia de no acusar els processats per rebel·lió ha estat jurídic || Rebutja vincular-ho a poder tirar endavant els Pressupostos

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va negar ahir que l’Advocacia General de l’Estat hagi fet “gestos” a l’independentisme amb la decisió de no acusar de rebel·lió, sinó només de sedició i malversació, els promotors del referèndum independentista de l’1-O i va posar èmfasi que els criteris han estat exclusivament jurídics. “No és una qüestió de gestos, és una qüestió jurídica de valoració dels fets i d’aplicació del Codi Penal sota criteris estrictament professionals”, va dir a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Delgado va al·legar que, precisament, hi ha hagut molt debat entre experts jurídics sobre els delictes de rebel·lió, sedició i desobediència greu i que l’Advocacia ha actuat sol “des de la professionalitat”. No va voler valorar si aquesta presa de posició de l’Advocacia pot ajudar al fet que els partits independentistes donin suport al Congrés al projecte de Pressupostos de l’Estat de Pedro Sánchez. “Que serveixi o no serveixi, no en tinc ni idea. Del que estem parlant en aquest moment és d’una fase processal que s’inicia”, i, a més, va assenyalar en diverses ocasions que les conclusions que ha presentat l’Advocacia són provisionals.

Calvo: Sánchez va defensar que hi va haver rebel·lió com a cap de l’oposició,“mai” com a president

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, que va comparèixer al costat de Delgado, va insistir en aquest sentit que l’escrit de l’Advocacia no representa “cap canvi de posició” perquè es tracta de la primera vegada que s’estan qualificant les acusacions.

Tanmateix, els serveis jurídics de l’Estat s’acaben de desmarcar de la postura que fins aquest moment havien mantingut d’adhesió als criteris de la Fiscalia.

A més, va argumentar que Pedro Sánchez va defensar, el mes de maig, que hi va haver un delicte de rebel·lió a Catalunya quan tan sols era líder de l’oposició i “mai” ha expressat aquesta opinió sent president del Govern central.

tracking