SEGRE

PANORAMA

Puigdemont i Torra insisteixen en el 'no' independentista als comptes

Tot i que deixen en mans dels diputats de PDeCAT i ERC permetre la tramitació

Puigdemont i Torra s'han reunit a Waterloo.

Puigdemont i Torra deixen la porta oberta a tramitar els pressupostosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, i Carles Puigdemont van insistir ahir, des de la Casa de la República de Waterloo, a Bèlgica, en el no dels independentistes als pressupostos generals de l’Estat. Torra, que va mantenir un encontre amb Puigdemont previ al que el líder de JxCat tindrà demà amb els diputats del seu grup parlamentari i dilluns amb la cúpula del PDeCAT, va descartar que els diputats del partit liderat per David Bonvehí i d’ERC contribueixin a tirar endavant els comptes socialistes. En la mateixa línia, Puigdemont va subratllar que “no som en un escenari de negociació de partides pressupostàries amb l’Estat. Estem parlant d’una resolució política a un conflicte polític”. Així mateix, va recordar que, en altres ocasions, la Moncloa ha promès inversions a Catalunya que, a la fi, no s’han executat. “El problema no són les promeses, és l’execució”, va apuntar Puigdemont.

Tanmateix, el líder de JxCat va delegar als grups parlamentaris d’ERC i del PDeCAT la decisió sobre si contribuir, amb els seus vots al Congrés, al fet que el projecte pressupostari de l’Executiu central pugui ser tramitat a la Cambra Baixa. “La decisió correspon als grups de Madrid, ni el Govern ni els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya tenim poder de decisió ni responsabilitat en la tramitació”, va manifestar.

Echenique troba a faltar mesures socials incloses a l’acord amb Sánchez per donar suport als comptes

D’altra banda, Torra va descartar que la qüestió pressupostària obri una “crisi” al Govern de la Generalitat entre JxCat i ERC. Així, es va remetre a les declaracions d’ahir mateix del vicepresident, Pere Aragonès, que es va comprometre que tot l’independentisme vagi a l’uníson en aquesta qüestió (vegeu el desglossament).

tracking