SEGRE

OCEANIA MASSACRE

Nova Zelanda imputa per assassinat l'autor de la matança de Christchurch

Onze ferits en el tiroteig segueixen a l’UVI

Brenton Harrison Tarrant, a la compareixença davant el tribunal fent un gest supremacista.

Brenton Harrison Tarrant, a la compareixença davant el tribunal fent un gest supremacista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova Zelanda va presentar ahir càrrecs d’assassinat contra l’autor de la massacre de Christchurch i va anunciar una reforma de la llei d’armes mentre intenta refer-se després de rebre el pitjor atemptat de la seua història. Brenton Tarrant, australià de vint-i-vuit anys, és el presumpte responsable dels atacs a la mesquita d’Al-Noor, a prop el Jardí Botànic, i a la veïna Linwood, que van deixar 49 morts i gairebé mig centenar de ferits, entre ells menors.

El sospitós, que a l’entrar al tribunal del districte de Christchurch fortament custodiat va fer un gest característic dels grups supremacistes blancs (ajuntar els dits polze i índex), haurà de comparèixer el pròxim 5 d’abril al Tribunal Superior. “L’home actualment afronta un càrrec d’assassinat, però òbviament en formularem altres més”, va dir la primera ministra, Jacinda Ardern, en una roda de premsa a Christchurch.

La primera ministra va prometre treballar per prohibir la possessió d’armes semiautomàtiques

La primera ministra va prometre una “ràpida resposta” del seu govern i va assegurar que la prohibició de possessió d’armes semiautomàtiques és “sens dubte una de les qüestions que considero amb efecte immediat”.

Actualment, per tenir armes a Nova Zelanda s’ha de tenir més de setze anys i passar els controls policials, segons el portal GunPolicy.org. L’actual sistema permet a les autoritats conèixer qui són els propietaris d’armes però no el nombre d’armes que tenen ni les seues característiques.

Per la seua banda, els metges van continuar atenent els 39 ferits que segueixen ingressats, onze d’ells a la unitat de cures intensives, inclòs un menor de dos anys.

Per la seua banda, el president turc Recep Tayyip Erdogan va informar que el presumpte assassí va visitar Turquia en dos ocasions.

tracking