SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Un nadó, un nen de tres anys i la seua mare moren al cremar-se el seu pis a l’Hospitalet

Dos persones més van resultar ferides lleus per inhalació de fum || Una sobrecàrrega elèctrica en un endoll, la possible causa del foc, que es va propagar amb rapidesa a causa de l’acumulació de mobles

Així va quedar la façana a l’altura del pis en el qual es va originar l’incendi a l’Hospitalet de Llobregat.

Així va quedar la façana a l’altura del pis en el qual es va originar l’incendi a l’Hospitalet de Llobregat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos nens i la seua mare van morir dijous al matí en un incendi declarat al pis on residien a la quarta planta d’un habitatge del carrer Riera Blanca a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’una família d’origen dominicà i els menors eren un nen de tres anys i un nadó de pocs mesos. Dins de l’habitatge també es trobaven l’àvia i una de les ties dels petits que van resultar ferides lleus per inhalació de fum.

Al pis vivien sis persones, la dona i els nens morts, el pare dels menors, que no es trobava al lloc en el moment de l’incendi, i l’àvia i la tia dels menors que van poder ser evacuades, una d’elles per la façana de l’edifici. El nadó va poder ser rescatat amb vida però va morir després de les tasques de reanimació a l’hospital Sant Joan de Déu a causa del seu estat crític.

L’edifici no va patir danys estructurals, però diversos veïns van ser desallotjats pels bombers

Els serveis d’emergència van rebre l’avís sobre les 06.30 del matí i fins al lloc es van traslladar set dotacions de bombers, nou d’emergències mèdiques així com dotacions de Mossos i Policia Local.

El foc va ser sufocat mitja hora després. Segons el cap d’intervenció de Bombers, el foc es va propagar amb facilitat a causa que l’immoble té pocs metres i estava abarrotat de mobles, matalassos i altres materials que van actuar com a combustible per a les flames. Els primers indicis apunten que el foc va poder iniciar-se a causa d’una sobrecàrrega elèctrica en un endoll.

En aquest sentit, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va descartar que tinguessin la llum punxada i va assenyalar que era “una família normal” amb contracte de lloguer i els serveis donats d’alta regularment.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de les diligències judicials i van obrir una investigació per determinar les causes última de l’incendi.

L’habitatge en el qual es va iniciar el foc ha quedat greument afectat, però l’edifici no va patir danys estructurals ni les flames es va propagar a altres habitatges.

Tot i així, els bombers van desallotjar els veïns dels pisos inferiors de l’habitatge incendiat aquest dijous i van confinar els que viuen a les dos superiors mentre finalitzaven les tasques judicials.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va traslladar a la família de les víctimes les seues condolences a través del seu compte de Twitter i va titllar l’accident de “tragèdia”. Torra també va agrair als serveis d’emergència la seua tasca.

Els defectes detectats amb més freqüència són les connexions i quadres elèctrics, els cablatges de seccions insuficients per al voltatge necessari de certs electrodomèstics i endolls en mal estat. Les estufes elèctriques, sèrie de les rentadores, dels forns elèctrics i les plaques de cuina són els elements endollats amb més problemes de seguretat.

Proposen un manteniment obligatori periòdic per incrementar les inspeccions per part del propietari.

Instal·ladors alerten del risc que suposa una mala xarxa elèctricaLa Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (FEGiCAT) va alertar sobre el risc d’incendi en domicilis a causa del mal estat de les instal·lacions elèctriques. Segons una enquesta de l’entitat basada en 6.720 instal·lacions elèctriques de baixa tensió realitzada en habitatge i locals, el 46% dels participants van assegurar que més d’una vegada s’havien trobat amb una instal·lació elèctrica en mal estat com la causant d’un incendi.

tracking