SEGRE

ÀSIA TENSIÓ

L’aeroport de Hong Kong reobre després de vetar un jutge les protestes a l’interior

Passatgers amuntegats a l’aeroport de Hong Kong.

Passatgers amuntegats a l’aeroport de Hong Kong.LIAU CHUNG-REN/ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos dies de vols cancel·lats, l’aeroport Internacional de Hong Kong va començar ahir a reprendre la normalitat, després que les autoritats aeroportuàries obtinguessin un requeriment judicial que prohibeix als manifestants reunir-se fora de zones habilitades per a la protesta.

Les autoritats van informar, en un comunicat publicat al seu web, que aquesta ordre judicial temporal servirà per impedir que “la gent obstrueixi o interfereixi de manera voluntària i il·legal en l’ús adequat de l’Aeroport Internacional de Hong Kong”.

La Policia de Hong Kong va informar de la detenció de cinc manifestants durant els disturbis de dimarts a l’aeroport.

Mentrestant, els efectius antiavalots hongkonguesos van fer servir gasos lacrimògens per dispersar els manifestants antigovernamentals que s’havien congregat davant una comissaria per la negativa d’aquests a abandonar el lloc i a l’ús continuat de punters làser contra l’edifici, segons informa el diari local South China Morning Post.

D’altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que el Govern de la Xina està “traslladant tropes” cap a la frontera amb Hong Kong, enmig de les tensions.

tracking