SEGRE

ESNOTICIA

Marchena preveu problemes si Puigdemont acaba davant del Suprem

Per la falta de jutges al marge del procés

Marchena, ahir, davant del Consell General del Poder Judicial.

Marchena, ahir, davant del Consell General del Poder Judicial.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, va augurar que hi haurà problemes en cas que el màxim òrgan juridisccional acabi jutjant Carles Puigdemont per l’1-O. En la seua primera declaració pública després de la publicació de la sentència del procés, amb motiu de la seua compareixença davant la comissió de qualificació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), davant la qual va presentar el seu projecte per renovar el càrrec per cinc anys més, Marchena va explicar que 13 dels 15 magistrats de la Sala que presideix ja han intervingut en causes vinculades a l’independentisme. En conseqüència, el Suprem es veuria abocat a convocar el torn de substitució, del qual no estarien exclosos els magistrats de la Sala Militar. En relació amb el judici de l’1-O, Marchena va destacar la “gran complexitat” de la sentència i l’“esforç deliberatiu” que va portar a terme el tribunal del procés. “Ha estat una causa molt especial en la meua carrera pel seu contingut, extensió i problemes”, va assenyalar.

En paral·lel, el president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va advertir el president de la Generalitat, Quim Torra, que pesa sobre ell una “especial responsabilitat” a l’hora d’evitar que se “sobrepassin” els límits del dret de protesta.

El president del tribunal de l’1-O afirma que la causa ha estat “molt especial” pel seu “contingut i extensió”

En un altre ordre de coses, el mateix Lesmes va confirmar que el CGPJ investigarà la filtració de les deliberacions dels magistrats del tribunal de l’1-O i del contingut de la sentència. Així, va explicar que és habitual obrir una investigació quan es trenca la “confidencialitat” d’un tribunal. Lesmes, que va valorar “clarament negativa” la sortida en vista de les dades abans de la seua publicació oficial, va afegir que es va tractar d’“un dany col·lateral d’un procés judicial que ha estat impecable”.

tracking