SEGRE

POLÍTICA ENQUESTA

El 70% dels espanyols prefereix que es formi govern

No obstant, el pacte entre PSOE i UP només rep el 42% dels suports || La majoria dels enquestats (85%) creu que la investidura és més difícil ara que a l’abril

El 70% dels espanyols prefereix que es formi govern

El 70% dels espanyols prefereix que es formi govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 70,7% dels espanyols prefereix que es formi govern que no que hi hagi una repetició electoral, encara que només un 42% recolza el pacte de govern entre PSOE i Unides Podem (UP). Aquestes són les principals conclusions que recull una enquesta elaborada per Ipsos entre el 21 i 22 de novembre per a una dotzena de mitjans que formen part del grup Henneo, entre els quals SEGRE, en què també s’aprecia que el 85% dels 1.205 entrevistats per a l’enquesta considera que serà més difícil ara que a l’abril poder formar govern (85%) i que el 74% dels electors estan poc o gens satisfets amb els resultats del 10-N.

L’enquesta reflecteix que, malgrat que una gran majoria veu més difícil ara que fa set mesos un pacte d’investidura, el 51,1% opina que les expectatives per formar govern segueixen igual o millor que l’abril passat, alhora que aquests veuen més factible buscar acords amb els partits minoritaris (27%) que amb els nacionalistes (20%) o els independentistes (13%). Al seu torn, el 37% dels enquestats preferirien una gran coalició entre PSOE i PP abans que un pacte amb els independentistes, que només obtindria el 22,9% dels suports. Així mateix, el 46% dels espanyols considera que l’indult als presos independentistes hauria de quedar fora dels temes de negociació per a la investidura, així com la negociació a un referèndum sobre l’autodeterminació (41%).

L’enquesta també reflecteix que el 46% i el 51% dels enquestats veuen justa la sentència dels ERO d’Andalusia i la del Procés, respectivament.

tracking