SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

ERC i JxCat avalen apujar els impostos a Barcelona

L’ajuntament preveu recaptar 66 milions amb nous tributs || Augmenten les taxes de terrasses un 66% i les de clavegueram

Ernest Maragall, d’ERC, a l’intervenir al ple (dreta).

Ernest Maragall, d’ERC, a l’intervenir al ple (dreta).EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Barcelona va aconseguir ahir modificar les ordenances fiscals per al 2020 amb els vots favorables del govern, format pels comuns i el PSC, ERC i l’abstenció de JxCat. Tant PP com Ciutadans i Barcelona pel Canvi hi van votar en contra. El consistori calcula que amb els nous impostos que s’introduiran, les arques municipals ingressaran prop de 66 milions d’euros més. Entre les taxes que tindran un increment més notable hi ha les terrasses dels establiments, que augmenten un 66% o la del clavegueram, que puja un 75%. L’impost a les terrasses, que afectarà en gran manera les zones més turístiques, va generar des del seu anunci les protestes dels treballadors d’hotels i bars de la capital, que consideren l’augment “exagerat”.

Per a l’executiu municipal aquesta nova ordenança fiscal té dos objectius principals: crear un front d’emergència climàtica i plantejar un sistema “més just” respecte a l’ús abusiu de l’espai públic per realitzar activitats econòmiques. A començaments de l’any que ve, el ple té previst votar nous impostos sobre les zones d’aparcament de les zones blaves i verdes.

Durant el ple, l’oposició va criticar a l’equip de govern l’increment dels impostos en la recollida d’escombraries o l’IBI, així com la manca de “projectes per a la ciutat”. Per la seua banda, Junts i la CUP van donar el per facilitar “la transformació de Tarragona”.

El ‘sí’ de la CUP permet aprovar els pressupostos de Tarragona

El ple de l’ajuntament de Tarragona va aconseguir ahir tirar endavant els pressupostos del 2020 gràcies als vots favorables de l’equip de govern, format per ERC i els comuns, JxCat i la CUP. La resta de grups, PSC, PP i Ciutadans, hi van votar en contra. En total, els comptes per a l’any que ve a Tarragona comptaran amb 177 milions d’euros, dels quals 12,5 milions es destinaran a inversions, sobretot en cultura, patrimoni, habitatge social, educació i medi ambient.

tracking