SEGRE

GÜRTEL CORRUPCIÓ

El Bigotes afirma que Cotino era el que decidia en la visita del papa a València

Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, al centre de la imatge.

Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, al centre de la imatge.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de la trama Gürtel a València, Álvaro Pérez, conegut com El Bigotes, va assegurar ahir que l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino tenia l’“última paraula en tot” el que estava relacionat amb la visita del papa Benet XVI a València el 2006.

Així mateix, va apuntar que va ser l’expresident valencià Francisco Camps el que el va posar al comandament de la gestió de l’acte. Així ho va dir a la declaració com a acusat al judici que celebra l’Audiència Nacional per les manipulacions en la contractació d’empreses vinculades a la xarxa corrupta liderada per Francisco Correa per a l’organització d’aquest esdeveniment.

El Bigotes és un dels tretze acusats que han pactat amb Anticorrupció una rebaixa de petició de pena de presó a canvi de reconèixer els fets d’acusació. Per la seua banda, l’exdirector general de Radiotelevisió Valenciana Pedro García Gimeno va dir al judici que va rebre instruccions de Camps i del conseller Esteban González Pons.

L’Audiència Nacional va començar ahir l’interrogatori als vint-i-tres acusats en aquesta causa amb el testimoni d’alguns dels tretze que han pactat amb la Fiscalia reconèixer les contractacions irregulars a canvi d’una rebaixa a la pena que se’ls pugui imposar.

tracking