SEGRE

ESPANYA

Ayuso tanca l'hospital d'Ifema amb un criticat acte multitudinari

La delegació del Govern central estudiarà si s’ha incomplert l’estat d’alarma || Madrid eleva a 13.409 els morts, 5.187 més que la xifra de l’Executiu central

Isabel Díaz Ayuso i José Luis Rodríguez Alameida, durant l’acte de clausura d’Ifema.

Isabel Díaz Ayuso i José Luis Rodríguez Alameida, durant l’acte de clausura d’Ifema.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’estar quaranta dies obert per alleujar la pressió als hospitals madrilenys provocada pel Covid-19, l’hospital de campanya d’Ifema va tancar ahir les portes amb un multitudinari esdeveniment encapçalat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, que l’oposició en bloc va qualificar d’“espectacle”.

La clausura de l’hospital temporal es va convertir en un acte multitudinari amb una gran representació de polítics, la qual cosa va provocar la impossibilitat de mantenir les distàncies mínimes de seguretat. A causa d’això, la delegació del Govern central a Madrid obrirà una investigació per comprovar si es van complir les normes de seguretat establertes en el reial decret de l’estat d’alarma en l’acte.

A més, Ayuso va ser rebuda per un grup de sanitaris que defensaven la sanitat pública.

D’altra banda, la Comunitat va estimar que 13.409 persones han mort a la regió amb sospita o confirmació de Covid-19 partint de la informació recopilada en funció dels certificats de defunció. Aquesta xifra representa un increment de 5.187 morts respecte a la comptabilitat que realitza l’Executiu central, que els situa en els 8.222.

Concretament, segons aquesta estadística, un total de 8.203 es refereixen a defuncions en hospitals als quals se n’afegeixen 4.355 en centres sociosanitaris, com poden ser les residències, 827 defuncions en domicili i 24 en altres llocs, entre els quals figura la via pública. Al seu torn, Madrid va assegurar que un total de 66.438 persones s’han encomanat, amb 779 en les últimes 24 hores.

Sanitat defensa les xifres de morts que ha ofert El director del Centre de Coordinació d’Emergències de Sanitat, Fernando Simón, va assegurar que la xifra que ha donat el ministeri de Sanitat sobre el coronavirus a la Comunitat de Madrid “és la real”, encara que aquesta només reflecteix les morts ocorregudes en hospitals i confirmades. A més, Simón va assegurar que els 52 nous casos que el ministeri ha comptabilitzat a la comunitat “reflecteixen molt millor l’evolució de la malaltia a la comunitat que els més de 600 que aquesta ha comptabilitzat”.

tracking