SEGRE

Catalunya aplica des d'aquest diumenge un toc de queda de 22.00 a 06.00 hores

Publicades el 25 d'ocubre de 2020

Mesures pel confinament nocturn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya aplicarà des d’aquest diumenge un toc de queda obligatori des de les 22.00 a les 06.00 hores, i tots els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00 hores, segons ha informat el Govern avui. L’Executiu català aplicarà amb caràcter immediat aquestes restriccions en la mobilitat, després que el Govern de Pedro Sánchez hagi aprovat en un Consell de Ministres extraordinari l’entrada en vigor d’un nou estat d’alarma.

Com en l’anterior ocasió, el Govern contempla excepcions que permetran la sortida al carrer durant les hores del toc de queda, especialment referides a permetre els desplaçaments de tornada a casa.

El Comitè Executiu de Crisi per la Covid-19 s’ha reunit aquest migdia i a les 13.00 hores el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la consellera Portavoz, Meritxell Budó, i els titulars d’Interior i Salut, Miquel Sàmper i Alba Vergés, respectivament, han mantingut una trobada amb representants del món local per informar-los de les noves mesures a adoptar per provar de contenir els contagis de Covid-19.

El Consell de Ministres ha aprovat un nou estat d’alarma amb una durada de quinze dies, encara que existeix la possibilitat de prorrogar-lo sis mesos, fins el mes d’abril, amb el suport del Congrés.

El decret estableix un toc de queda a tot el país des de les 23.00 fins les 06.00 hores, encara que les autonomies tenen la facultat d’avançar o retardar una hora l’aplicació de la mesura.

Catalunya ha optat per avançar les restriccions una hora, la qual cosa obligarà els comerços a tancar les seues portes al públic a les 21.00 hores.

En roda de premsa aquesta tarda, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el toc de queda nocturn que arrenca aquesta nit és "indispensable" per fer front a una situació "molt crítica" i no té vocació coercitiva ni recaptatòria, i ha demanat la ciutadania que actuï amb responsabilitat.

"El Govern empatitza amb tots els catalans. Tots ho hem passat molt malament, però la situació és crítica i l'escenari que es dibuixa és crític, sense vacuna ni remei," ha recalcat el conseller en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat en el qual s'ha aprovat el confinament nocturn de la població a Catalunya.

Sàmper ha destacat que, amb aquestes últimes restriccions a la mobilitat dels ciutadans, el govern català pretén que aquesta segona onada de la pandèmia sigui menys nociva que la primera. En aquesta línia, ha assenyalat: "Som conscients dels danys psicològics de la primera onada. Intentarem que aquesta segona sigui diferent".

Malgrat que les infraccions al toc de queda mereixeran multes, el conseller ha insistit que aquesta mesura "no té vocació coercitiva ni recaptatòria".

En l'arrencada del toc de queda, a més, l'objectiu principal de la policia serà el d'informar la ciutadania de la mesura, de manera que els dispositius policials tindran un "caràcter pedagògic i didàctic". "La mesura no té vocació coercitiva ni recaptatòria, sí dissuasiva i de fer front a aquesta pandèmia tan greu", ha insistit.

El conseller ha lamentat que el decret d'alarma aprovat pel Govern espanyol és "insuficient" per dur a terme totes les mesures que voldria aplicar la Generalitat, ja que es limita a donar cobertura al confinament nocturn i altres limitacions com el nombre de persones que poden reunir-se que ja estan actives a Catalunya.

tracking