SEGRE

PANORAMA

El PP demana al Govern que convoqui d'urgència la Junta de Seguretat de Catalunya

El PP demana al Govern que convoqui d’urgència la Junta de Seguretat de Catalunya

El PP demana al Govern que convoqui d'urgència la Junta de Seguretat de Catalunya

El PP demana al Govern que convoqui d'urgència la Junta de Seguretat de CatalunyaEFE/Quique García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP ha presentat en el Congrés una proposició no de llei en la qual insta el Govern a convocar "d’urgència" la Junta de Seguretat de Catalunya, òrgan de coordinació entre la policia autonòmica i les Forces de Seguretat de l’Estat, després dels actes violents per la detenció del raper Pablo Hasel.

En l’exposició de motius de la iniciativa, el PP condemna els recents atacs violents contra les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, especialment a Barcelona, però també ciutats com Girona, Lleida, Madrid o València i subratlla que la "incitació a la violència i els discursos d’odi no tenen cabuda en la legalitat constitucional".

Amb la proposició no de llei, el PP també vol que el Govern recolzi i defensi la tasca que realitzen tots els dies les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i augmenti els mitjans de prevenció i lluita de carrer "contra el pillatge als comerços, la destrucció de mobiliari urbà i els discursos d’odi".

Finalment, la iniciativa reitera la petició al Govern perquè condemni "de manera ferma i expressa" les declaracions de membres de l’Executiu que "posen en dubte que Espanya sigui una democràcia plena, així com els missatges de suport als violents".

El PP es refereix així a les declaracions fa unes setmanes del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, en les quals afirmava que a Espanya no hi ha una situació de normalitat democràtica.

tracking