SEGRE

TURISME COVID19

El 62% dels espanyols està a favor del passaport sanitari, encara que gairebé la meitat no es planteja viatjar fora

El 62% dels espanyols està a favor del passaport sanitari, encara que gairebé la meitat no es planteja viatjar fora

El 62% dels espanyols està a favor del passaport sanitari, encara que gairebé la meitat no es planteja viatjar fora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 62% dels espanyols està a favor de la introducció del passaport sanitari, davant un 18% que es mostra en contra d’aquest sistema de control, segons la plataforma global d’investigació de mercats Appinio, que assegura que malgrat tenir aquest passaport de salut el 45% dels espanyols no es planteja de moment viatjar a l’estranger.

Espanya té la intenció de ser un país pioner en l’aprovació del passaport de vacunació, segons va confirmar aquest dimecres la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Això suposa un pas endavant  en un context en el qual els Estats membres de la Unió Europea es troben debatent sobre la introducció d’aquest passaport de vacunació. El document registraria qui s’ha vacunat contra el coronavirus, en quin moment i amb quina vacuna. A més, el passaport podria comportar una sèrie de privilegis, com la possibilitat de viatjar sense restriccions dins de la Unió Europea.

L’enquesta realitzada per Appinio a diversos països europeus (Alemanya, França, Regne Unit i Espanya) mostra que sis de cada deu espanyols es mostren favorables a la introducció d’aquest passaport. Si es compara amb altres països europeus, a Alemanya el 45% en seria partidari, xifra que descendeix al 32% en el cas de França. A més, els que que s’hi oposen augmenten considerablement respecte a Espanya, amb un 32% a Alemanya i un 43% a França.

Les principals raons que destaquen els espanyols per mostrar-se en contra la introducció del passaport de vacunació són: que es tracta d’una limitació de la llibertat i els drets de les persones (60%) i que pot arribar a generar un estigma entorn de les persones que no el tenen (29%).

Molts viatgers confien que la vacunació sigui el salvavides de cara a les pròximes vacances estivals. En aquest sentit, tan sols el 26% dels enquestats al nostre país afirma que creu que aquest estiu viatjaran més turistes a Espanya que l’any passat, mentre que el 37% considera que no serà així. En el supòsit que es pogués viatjar per Espanya sense restriccions en els propers sis mesos, un 49% dels espanyols enquestats afirma que es plantejarien fer-ho, mentre que un 26% afirma tenir ja plans concrets, i un 25% encara no s’ho plantegen a causa de la situació actual de la pandèmia.

Respecte als viatges internacionals sense restriccions, en cas de poder realitzar-se, un 45% dels espanyols no es plantejaria viatjar fora, un 38% estaria disposat a fer-ho però encara no ho ha planejat i un 16% ja té plans concrets per visitar algun país fora de les nostres fronteres. La xifra de ciutadans que no viatjaria fora del seu país augmenta fins el 48% en el cas d’Alemanya i al 53% al Regne Unit, mentre que a França la xifra descendeix fins el 37%.

El ritme de vacunació al món està seguint un patró molt irregular. Això també passa a Europa, on el Regne Unit avantatja considerablement al seu exsocis de la Unió Europea, el que pot suposar un avantatge competitiu de cara a la reactivació del turisme. A Espanya, a l’hora de triar una possible destí internacional per a les vacances, el 93% dels enquestats afirma que en la seua decisió sí que influirà el nombre de persones que hagin rebut la vacuna contra la Covid-19 en aquest país, una cosa molt similar al que passa al Regne Unit (92%). Aquesta xifra se situa en el 84% en el cas d’Alemanya i en el 89% en el cas de França.

tracking