SEGRE

POLíTICA

ERC insta JxCat a "no allargar l'agonia" de les negociacions i li reclama "honestedat" per investir Aragonès

Illa està disposat a "dialogar amb tothom" per tal de accedir a la Generalitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra ha demanat aquest dissabte a JxCat que "no allargui l'agonia" de les negociacions per evitar una nova convocatòria electoral. Els republicans han apel·lat a la "honestedat" dels post convergents per garantir els seus vots en la investidura de Pere Aragonès com a nou president del Govern, així com per formar un nou executiu monocolor que desbloquegi la situació. La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha instat JxCat a tirar endavant un suport que, ha recordat, ells mateixos havien plantejat els últims dies. En un acte amb càrrecs locals celebrat aquest dissabte, Vilalta ha insistit que ERC està oberta a "seguir parlant per a tots els pactes que facin falta" un cop es desencalli la investidura i hi hagi un nou executiu.

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a ERC i PSC que arribin a un acord de Govern i ha posat d'exemple els altres pactes de republicans i socialistes a nivell espanyol i a la ciutat de Barcelona. "Si un acord és bo a Barcelona i es pot fer a l'Estat, no entenc que ERC i PSC no es truquin i es moguin pel Govern", ha assenyalat Colau  a Catalunya Ràdio. "A mi no em pertoca fer la fórmula i som conscients de la nostra força, amb vuit diputats al Parlament disposats a ajudar. Evidentment qui ha d'agafar el telèfon, parlar i no fer de nens petits són els senyors Illa i Aragonès", ha continuat l'alcaldessa de Barcelona, que ha recordat al líder d'ERC la predisposició dels comuns "a una majoria alternativa" sense Junts.

El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha contestat la petició de Ada Colau. L'exministre  està disposat a "dialogar amb tothom" i ha criticat que els independentistes hagin vetat qualsevol pacte de formació de govern amb "el primer partit de Catalunya". En declaracions als mitjans des del barri de Ca n'Anglada de Terrassa, ha criticat amb duresa que "tres mesos després de les eleccions" encara no hi hagi un Govern que "pugui afrontar situacions" com les que es viuen en aquesta zona "amb plena capacitat d'actuació". Davant d'això, ha reclamat que es pugui dirigir al Parlament "per intentar obtenir la confiança de la cambra".

ERC insta JxCat a

ERC insta JxCat a "no allargar l'agonia" de les negociacions i li reclama "honestedat" per investir AragonèsACN

ERC insta JxCat a

ERC insta JxCat a "no allargar l'agonia" de les negociacions i li reclama "honestedat" per investir AragonèsACN

tracking