SEGRE

EUA ECONOMIA

Biden planteja un pressuposat bilionari centrat en els ajuts a les minories

Joe Biden.

Joe Biden.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, va presentar divendres les línies mestres del seu pla de pressupostos federals, estimat en uns sis bilions de dòlars i pendent d’aprovació pel Congrés nord-americà, que inclou una despesa rècord per a les comunitats més desateses per raça o nivell d’ingressos. Biden ha posat aquest èmfasi en tots els àmbits del pressupost, com ara les infraestructures d’aigua i transport, segons la presentació que ha fet la Casa Blanca.

El pressupost té especialment en compte els ajuts a les minories, incloent-hi, per exemple, una expansió de 400.000 milions de dòlars en despesa sanitària, dels quals 2.200 milions anirien a parar a la població indígena i uns altres 3.000 milions a programes per reduir la mortalitat materna entre les dones pertanyents a una comunitat minoritària. Els pressupostos inclouen una definició de família que incorpora la comunitat LGBTQ com a mereixedora d’ajuts escolars, dins d’un àmbit, el de l’educació, que dedica més de 7.000 milions a la formació de professors, segons informa CNN.

De la mateixa manera, l’administració Biden té l’objectiu de tancar la fractura digital proporcionant accés de banda ampla a les comunitats negres i llatines, i incorporar 3.800 milions més en subvencions a les comunitats per modernitzar, rehabilitar o construir centres de recreació o millores de corredors comercials en àrees que han de fer front a una pobresa gairebé endèmica.

tracking