SEGRE

VIATGES

Els EUA permetran l’entrada de viatgers internacionals vacunats des de novembre

Els EUA permetran l’entrada de viatgers internacionals vacunats des de novembre

Els EUA permetran l'entrada de viatgers internacionals vacunats des de novembre

Els EUA permetran l'entrada de viatgers internacionals vacunats des de novembreEFE/John G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dels Estats Units va anunciar aquest dilluns que permetrà a partir de començaments de novembre l’entrada al país dels viatgers internacionals, inclosos els de la Unió Europea (UE), el Regne Unit, la Xina i el Brasil, que estiguin vacunats amb l’esquema complet.

Els viatgers han de mostrar prova de vacunació i un test negatiu realitzat tres dies abans del viatge, va indicar Jeff Zients, cap de l’equip de resposta contra la covid-19 de la Casa Blanca en conferència de premsa virtual.

"Aquest nou sistema de viatge internacional segueix les recomanacions de la ciència, per mantenir els vols aeris internacionals als EUA segurs, en requerir els estrangers estar completament vacunats per volar als Estats Units i implementa addicionals i estrictes protocols de seguretat", va remarcar Zients.

Aquestes restriccions de viatge, aplicades inicialment per l’expresident Donald Trump (2017-2021), estaven en vigor des de l’inici de la pandèmia el 2020 i havien estat mantingudes per l’actual mandatari, Joe Biden, qui va arribar a la Casa Blanca el gener d’aquest any.

Els viatgers internacionals completament vacunats no hauran de complir quarantena una vegada arriben a territori nord-americà, però sí que hauran de facilitar dades de contacte per facilitar el rastreig en cas de contagi.

Zients va subratllar, no obstant, que per als nord-americans no vacunats hauran de presentar un test negatiu un dia abans de la seua sortida, i de tornar a sotmetre’s a la prova una vegada als Estats Units.

Les prolongades restriccions de viatge del Govern nord-americà havien estat especialment criticades pels socis europeus, on el percentatge de vacunació és bastant més gran que l’existent als Estats Units.

tracking