SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

Trobada d'Aragonès i Sánchez i Junts i ERC, a matadegolla pel diàleg

Els líders coincideixen sense data per a la pròxima reunió || Els juntaires critiquen els mètodes d'Esquerra i aquests demanen que “deixin de debilitar” l'independentisme

Pere Aragonès i Pedro Sánchez, junts ahir a la 35a edició dels Premis Pimec.

Pere Aragonès i Pedro Sánchez, junts ahir a la 35a edició dels Premis Pimec.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el seu homòleg català, Pere Aragonès, van coincidir ahir a la tarda a la seua arribada al Camp Nou de Barcelona per assistir als Premis Pimec. A les portes de l’estadi, Sánchez va ser rebut per Aragonès. Fonts de les dos administracions van assegurar que els presidents no van arribar a parlar tot sols, sinó que van estar en tot moment amb una desena d’autoritats xarrant “amb la màxima cordialitat” sobre assumptes empresarials.

Tots dos van coincidir després que la setmana passada el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i la seua homòloga a la Generalitat, Laura Vilagrà, es reunissin per provar de desbloquejar les relacions entre les dos administracions arran de l’escàndol del CatalanGate i acordessin celebrar una trobada entre els dos presidents abans de les vacances d’estiu. No obstant, la data continua encara sense definir-se.Hores abans, al matí, Sánchez havia dit que vol unir “com més aviat millor” la taula de diàleg. Va assenyalar que “l’agenda del retrobament continua vigent” i que li agradaria que, a més d’ERC, hi hagués Junts.El portaveu de la segona formació, Josep Rius, va interpretar aquestes paraules com una “rectificació” del president.

“Però també a Aragonès, que va ser qui va vetar la delegació que proposava Junts per a la taula de diàleg”, va apuntar. També va mostrar la seua preocupació “per la tendència d’Esquerra a fer reunions amb ministres sense que hi hagi hagut avanços en la investigació del CatalanGate”, i va recalcar que en un govern de coalició, les posicions les han de fixar els dos partits.Per la seua part, la portaveu d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va demanar a Junts que “deixi de debilitar” l’independentisme i el Govern. Va instar els seus socis a “no abandonar” la taula de diàleg, que, va dir, s’ha de reunir “al més aviat possible” per generar les condicions per poder recuperar la confiança.En el marc de l’entrega de premis, Aragonès va demanar davant de Sánchez flexibilitzar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes i la creació d’“un mecanisme de garantia del compliment” de les inversions de l’Estat a Catalunya.

tracking