SEGRE

EUROPA DE L'EST CONFLICTE BÈL·LIC

Les sis cartes explosives procedien de Valladolid i són obra del mateix autor

Ucraïna titlla aquests atacs de “terrorisme”

Agents custodiant l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid.

Agents custodiant l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sis cartes amb material pirotècnic dirigides entre altres a l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid i al president del Govern, Pedro Sánchez, procedien de Valladolid i d’un mateix autor, segons les primeres indagacions que ha dut a terme la policia. Segons fonts pròximes al cas, aquesta és una de les hipòtesis que estudien els investigadors a l’escrit que la policia va remetre divendres al jutjat de guàrdia de l’Audiència Nacional. D’aquesta primera anàlisi es dedueix que l’autoria de tots els enviaments, que contenien pólvora i fragments de metralla, semblen correspondre al mateix origen i que la seua procedència seria la província de Valladolid.

Les mateixes fonts apunten que encara no s’ha identificat cap persona com a possible autora dels enviaments. El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmitró Kuleba, va informar ahir d’almenys divuit casos d’amenaces contra missions diplomàtiques i institucions ucraïneses de dotze països, entre els quals la delegació a Madrid. Després que el ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, apuntés divendres que l’enviament d’aquests paquets “podria estar vinculat amb la invasió russa d’Ucraïna”, Kuleba va insistir ahir a descriure aquests actes com a “terrorisme i intimidació”.

No obstant, va reafirmar que els autors d’aquests atacs no podran “trencar” la voluntat dels seus ambaixadors.En un altre ordre de coses, les tropes russes van continuar ahir l’ofensiva a la regió de Donetsk, a l’est d’Ucraïna, amb a penes progressos per la resistència que presenten les forces de Kíiv. Les autoritats russes de la ciutat ocupada de Nova Kakhovka, a la vora est del riu Dniéper, van començar ahir a evacuar la població vulnerable d’aquesta ciutat.

tracking