SEGRE

TECNOLOGIA

Facebook llança l'aplicació Study from Facebook, que paga als seus usuaris per informació per a estudis de mercat

Aquesta nova aplicació la podran utilitzar aquelles persones que hagin estat convidades per Facebook

Facebook admet error d'intel·ligència artificial en cas de vídeo d'atemptat

Facebook admet error d'intel·ligència artificial en cas de vídeo d'atemptatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook ha presentat la seua nova aplicació Study from Facebook, amb la qual paga als seus participants a canvi que comparteixin informació sobre quines aplicacions utilitzen i com ho fan, a fi de servir com a anàlisi de mercat per crear millors productes per als seus usuaris a la xarxa social.

Segons ha anunciat la xarxa social en un comunicat, aquesta nova aplicació la podran utilitzar aquelles persones que hagin estat convidades per Facebook, i estarà disponible de moment als Estats Units i l’Índia.

La xarxa social llançarà una sèrie d’anuncis sobre l’app i els usuaris que punxin sobre ells, podran accedir a registrar-se per ser un dels candidats a utilitzar Study from Facebook. La plataforma avaluarà si l’usuari compleix les característiques que consideren pertinents i, si és així, se li permetrà descarregar l’aplicació a través de la Google Play Store.

Una vegada que s’ha registrat a l’app, haurà d’acceptar els permisos on s’especifica com funciona i quina informació serà la que comparteixi. Així, Facebook recopilarà dades sobre les aplicacions que té instal·lades el participant en el telèfon, la quantitat de temps que passa en elles, el país, dispositiu i tipus de xarxa que utilitza, i el nom d’activitat de les apps.

Tots aquells que participin en Study from Facebook rebran una compensació econòmica per compartir aquesta informació, que estarà gestionada, juntament amb el servei tècnic i el registre, per l’empresa sòcia de Facebook Applause, especialitzada en estudis de mercat.

És la mateixa companyia que gestionava Facebook Research i Onavo, unes aplicacions VPN de Facebook que també s’utilitzaven per a estudis de mercat, retirades el mes passat de febrer després de conèixer-se que van obtenir dades d’usuaris menors d’edat, circumstància que va portar la cancel·lació temporal de la llicència de desenvolupador de Facebook per a sistemes d’Apple.

A més, des de Facebook asseguren que no recopilaran informació sobre contrasenyes o sobre el contingut dels perfils com les fotos o els missatges, i que tampoc no vendran cap tipus d’informació a tercers ni a utilitzar-la per fer anuncis a mida per a l’usuari.

Els participants poden abandonar l’aplicació quan vulguin desinstal·lant-la i notificant el seu desig exprés de deixar de participar-hi.

tracking